Crno-bijeli intervju

Tijekom boravka na državnom LiDraNu za vrijeme kad nismo imali obaveze, otišli smo gledati scenske nastupe. U dvorani smo ugledali simpatičnu mladu ženu koja je također gledala nastupe i vodila bilješke. Učinila nam se poznatom. Shvatili smo da se radi o Sari Stanić, glumici koja je u popularnoj seriji Crno-bijeli svijet utjelovila lik Marine. Odlučio sam je zamoliti za intervju u pauzi. Ona je ljubazno pristala da će intervju odraditi nakon što završe svi nastupi. Strpljivo sam čekao i bio sam spreman čekati i do pola noći ako treba. Što smo je pitali i što smo saznali, pročitajte u nastavku.

Je li Vam ovo prvi put da ste u žiriju Lidrana?
Da, ovo je prvi put da sam članica žirija na državnoj smotri.

Kako su vam se svidjeli nastupi i koji su vaši dojmovi?
Ja sam zapravo oduševljena sa svima. Neke sam vidjela i prije jer sam bila izbornica za neka područja, a neke sam gledala prvi put i stvarno sam oduševljena trudom i angažmanom djece i njihovih mentora.

Nina, Martin i Sara

Koji je nastup na vas ostavio najveći dojam?
Ovaj zadnji. Radi se o Hasanaginici koju su izveli OŠ “Stjepan Radić”, a pripremili su ga sa svojom mentoricom Sanjom Bago.

I meni se taj nastup najviše svidio.

Onda znači da imaš dobar ukus!

Da ste završili kroatistiku, biste li radili kao profesorica hrvatskog jezika ?
Ne, ne bih. Da me se moli ne bih pristala. Za mene je to preodgovoran posao i previše cijenim profesorsku struku. Ja jako volim djecu, ali sam po mom sudu za taj posao kratkih živaca.

i naša voditeljica velika je obožavateljica serije

Znači, vi ste tip osobe koja uči ali ne podučava?
Mogli bismo tako reći.

Veliki smo obožavatelji serije Crno-bijeli svijet. Čestitamo Vam na ulozi Marine. Zbog čega serija uživa toliku pozornost među svim generacijama?
Hvala! Mislim da je zato što u njoj ima ponešto za sve generacije. Mlađi gledatelji iz nje uče o osamdesetima, a za stariji osjećaju veliku nostalgiju zbog prisjećanja na prošle dane.

Biste li voljeli  da ste svoju mladost proveli u osamdesetima?
Ja bih rado imala mladost u osamdesetima, ali voljela bih da se ne moram odreći mobitela u tom slučaju, ali znam da to nije moguće. Sve ostalo u tim godinama mi se sviđa.

okrugli stol za grupne scenske nastupe

 

Na kraju intervjua, dodao bih da ja mislim da bi Marina bila prekrasna učiteljica, jer sam se uvjerio u to da je ona jedan jako topla i strpljiva osoba koja u kratko vrijeme stvori divan odnos s djecom. Mislim da bi bila divan pedagog.

 

Martin Bogdanović

Komentari