Na Eko grupi u Kašini nikad nije dosadno

U Kašini Eko grupu vodi prof. Maškarin. Što sve oni rade kako bi okoliš naše matične škole bio ljepši ispričale su nam naše novinarke.

Sve za prirodu

”Sve za prirodu” naš je eko-grupski pozdrav. Eko grupa (uključujući i mene) je dana 20. 3. 2019. godine, prvog dana proljeća, zajedno s profesoricom Irenom Maškarin uređivala školsko dvorište. Profesorica nam je donijela krekere i bombone, a zatim smo krenuli u akciju. Dobili smo rukavice, zemlju, vodu za zalijevanje i najbitnije, biljke. Prvo smo uredile vlakić novim biljkama. Sve što se osušilo, bacile smo. Naravno, cijelo vrijeme smo se zezale zajedno s profesoricom. S njom nikada nije dosadno! Onda smo krenule na školski vrt. Skoro pa se sva zemlja osušila, pa smo ju zamijenile novom. Posadile smo mnogo cvijeća i to u samo 45 minuta. Uz to, dobro smo se zabavile i uživale u prirodi. Na kraju smo još počistile smeće po travi i slikale se. Ništa bez fotke. Nadam se da i drugi učenici i ljudi čuvaju okoliš i brinu se za njega kao i mi.

Best Teacher Forever

U srijedu 6. ožujka tokom eko grupe s učiteljicom Irenom Maškarin sadili smo cvijeće: maćuhice i ostao cvijeće. Zabavljali smo se i od rukavica smo radili balone. Učiteljica i mi smo se skompali. Naravno iz zabave. Jeli smo naranče, jabuke… Mislim, malo smo se švercali pošto je bila Pepelnica. Pridružile su nam se i prijateljice iz petih razreda. Na eko grupi se uvijek zabavljamo i smijemo. S učiteljicom Irenom uvijek samo zabava, takvu bi učiteljicu svatko trebao imati za zabavu. Na eko grupi se uvijek trudimo da uljepšamo dvorište naše škole. Naravno, nakon dovršenog posla sa sađenjem cvijeća, pokupili smo još malo smeća oko škole i obrezali jedno drvo. Na kraju smo učiteljici rekli da je ona BTF.

Magdalena Denić, Margita Lukačić i Natalia Stjepić

Komentari