Noć knjige

Noć knjige je idealna stvar da bi se privuklo nove čitatelje. Dana 23. travnja 2019. se u našoj školskoj knjižnici u Kašini održala Noć knjige u 18h. Neki su čak došli i ranije. Bilo je sedmaša, šestaša, petaša, četvrtaša i drugašića. Otprilike nas je bilo oko 15.


Kada smo se svi okupili, nekoliko nas je čitalo iz dragih knjiga pa je kasnije knjižničarka zadala jedan zabavan zadatak. Morali smo napraviti KNJIGOMIRA koji može imati neke čarobne moći. Mogli smo ga nacrtati i osmisliti ga skroz kako smo mi htjeli. Odabrali smo si grupu ili para i započeli s radom. Bilo je osam grupa. U međuvremenu su se jeli vafli koje smo napravili moja mama, brat Josip (knjižničar) i ja. Atmosfera je bila dobra (iako može uvijek i bolje)! Većinom smo se družili samo s nama poznatim ljudima. Kada smo nacrtali svoje knjigomire, svi smo ih predstavljali, a onda je slijedilo glasanje. Moje prijateljice (Ema i Lucija Palikuća te Elena Tašev) i ja smo osvojile treće mjesto. Mi smo napravile knjigomira koji ispravlja gramatičke pogreške, a zove se GG (Điđi). Drugo mjesto su dijelili dva dečka i tri djevojke iz Vugrovca, a ono najbitnije: prvo mjesto je osvojio Jurica Pukšec. On polazi šesti razred OŠ Vugrovec.


Svima nam se jako svidio njegov crtež Slavka. Njegov knjigomir je jako snažan i lijep, tako je bar on rekao. Kao nagradu je osvojio samoljepljive naljepnice za ukrašavanje. Ne znam je li bio oduševljen, no meni su se svidjele. Zatim smo se svi zajedno fotografirali. Nakon toga su Vugrovčani otišli svojim kućama, dok smo mi Kašinčani ostali. Luka i Malena Hrustić su nam čitali knjigu Mali ratni dnevnik (Moj tata spava s anđelima). Dok su to oni čitali, ja sam s Emom Palikućom čitala zbirku Carstvo sreće. Čitajući tu knjigu, došla mi je jedna ideja. Osmislila sam ”cajku”. Točnije, nisam ju osmislila nego sam odabrala jednu pjesmu koju sam otpjevala u stilu narodnjaka. Inače ne slušam narodnjake, nego znam da zvuče kao da ih netko repa ili recitira pa sam pokušala. Mojoj se ”publici” svidjelo, pa su me tražili da još nešto otpjevam. Izgleda da ću postati popularna. Šalim se malo.


Nakon mog nastupa smo otišli igrati igru Carstvo sreće o kojoj se već pisalo u Zmajčeku. Svi smo uživali igrajući. Ono što još mogu napomenuti je to da je Luka Hrustić svaku rundu pobijedio. Izgleda da je on ipak najbolji u toj igri. Nakon toga smo svi polako kretali svojim kućama, sretni i zadovoljni, a pomalo i tužni što odlazimo, no zaista je bilo predivno. Ostali bi mi još, no bilo je već 20:15h. Hvala svima koji su došli i sudjelovali, a pogotovo hvala našoj knjižničarki Ani Novotny koja nas je sve uveseljavala i svojim zabavnim idejama uljepšala ovaj dan. Izgleda da Noć knjige može biti i zabavnija nego što zvuči!

Magdalena Denić, 6. b

Komentari