Bilješke jedne gimnazijalke VIII

TEORIJA KVANTITETE (BODOVA)

Jedna sam od šestorke koja je dobila pet iz Biologije.
Volga se (nije) zadovoljila četvorkom (zakinula je samu sebe za pola boda), ali pustila sam ju da se sama obuzdava.
Naime, ona još nije razvila i ostvarila taktiku pretpostavljanja (prema bodovima). Nosi li zadatak na zaokruživanje 2 boda, dvije su opcije: ili su dva ili su četiri točna odgovora. To je strategija, ljudi moji, ne prepredenost!

Konačno sam se sjetila vratiti lektiru u knjižnicu. A pisali smo i književnost ovaj tjedan. Profesorica je istaknula kako očekuje same petice (ekipa ju je odmah odvratila od tog praznovjerja). Inače, „nanjušili” su moju strast prema hrvatskome jeziku, tako da su o razlici distopije i antiutopije svaki odmor propitkivali mene. Nije, doduše, da imam nešto protiv toga.

Na Matematici mi je prošli sat bilo malčice dosadno, kako smo objašnjavali zadatke iz zadaće – koju sam ionako znala riješiti.
Pisali smo i Geografiju. Profesorica bi trebala donijeti testove u ponedjeljak. Ljuti me, zapravo, onaj opsidijan za koji sam zaključila da je intruzivna eruptivna stijena. Premda definicija iz udžbenika ni u kojem slučaju nije mogla pomoći: kamenčuga koja nema oblikovanu kristalnu rešetku.
Tako vam je kada imate zadatke na zaokruživanje – 50% šanse!
Ostatkom sam zadovoljna. Zapravo, uočavam da u stresnim situacijama (kao na primjer pred ispit) kortizol, adrenalin i ostali hormoni, čije se lučenje povećava kad smo izloženi stresoru, ne djeluju intenzivno kao prije. Laički rečeno, ne osjećam da sam ikada pod stresom, što nije nužno loš znak.

Nikolina Antić

Komentari