U Carstvu Knjiga

Tijekom prošlog tjedna nekoliko grupa učenika naše škole posjetilo je 42. međunarodni sajam knjiga. U petak, 15. 11. 2019. učenici su u pratnji svojih prof. povijesti i geografije, prof. Prugovečkog i prof. Obada sudjelovali su na školskom kvizu Interlibera – HIGH FIVE.

Istoga dana i literarke su posjetile Interliber sa svojom voditeljicom prof. Budak Lovrić.

literarke ispred MSU-a

U subotu su učiteljice Dijana Požgaj, Sanela Koščak, Ana Novotny i Ana na ovu popularnu manifestaciju povele novinare, male knjižničare, učenike s dodatne nastave iz Hrvatskog i Engleskog jezika, a istoga dana učenici dodatne nastave Informatike i naši filmaši u pratnji učiteljica posjetili su Reboot Infogamer.

Male knjižničarke su novcem od zakasnina kupili i mnoge zanimljive naslove koji vas čekaju u školskim knjižnicama naše škole.

U nastavku vam donosimo neke od dojmova novinara koji su posjetili Sajam knjiga.

Svatko je moga naći što voli

16.11. novinarska grupa naše škole posjetila je sajam knjiga, Interliber, na Zagrebačkom Velesajmu. Krenuli smo u 8 sati autobusom iz Kašine. Kada je vožnja autobusom završila, sjeli smo u tramvaj i vozili se sve do zadnje stanice. Prije ulaska u Carstvo Knjiga, profesorica Dijana nam je rekla gdje ćemo se naći. Bilo je to kod skulpture. Interliber se smjestio u paviljonima 5 i 6. Bili smo podijeljeni u grupe koje smo sami birali. Prvo smo krenule u šesti paviljon. Kako smo došli ranije, nije bilo gužve i sve smo mogle vidjeti. Uvijek bismo pričekale dok je netko iz grupe nešto gledao ili kupovao. Kada smo završile sa šestim paviljonom, otišle smo do štandova pojesti nešto. Zatim smo krenule prema petom paviljonu. Tamo je bila velika gužva, tako da smo vrlo malo mogle vidjeti. Tamo je bilo toliko knjiga! Svatko može naći nešto za sebe, neovisno o tome kakve vrste knjiga voli. Vidjele smo knjigu iz 16. stoljeća. Bila je vrlo očuvana, ali je bila na drugom jeziku. Osim prodaje knjiga, tamo se održavaju susreti s poznatim piscima! Mi nismo vidjeli nikakvo događanje, ali smo vidjeli i prekrasan nakit. Na jednom dijelu se održavala kineska čajanka i moglo se igrati mnoge igre. Bio je tamo i natječaj u kojem sudjeluješ kada lijepo i maštovito dovršiš priču o tome kako si se probudio i ugledao zmaja.

Mnogi su izdavači darovali besplatne kalendare i straničnike. Kada smo završile, otišle smo po fritule. Kod skulpture smo se trebali naći točno u podne. Nama, kao i svakom čitatelju koji voli knjige, ovo je bio idealno proveden dan.

Gabi Pavlović

Velika sniženja

U subotu 16.11. išli smo na Interliber s profesoricom Anom Jelinić iz hrvatskog jezika. Krenuli smo iz škole autobusom 261, zatim smo išli tramvajem sve do zadnje stanice. Malo smo pješačili i došli do Interlibera. Prvo smo sve obišli pa tek onda kupovali. Bilo je jako lijepo. Prvo smo razgledavali raznorazne knjige i slikovnice. Svi smo kupili odlične knjige. Neke su knjige bile dosta skupe, ali i sniženja su bila velika.

Lara Šebek

Knjiga o modi

Bilo je to 16. 11. 2019. kada smo išli na Interliber. Krenuli smo u 8 sati ujutro da bismo stigli oko 10 sati. Prvo smo putovali oko 45 minuta tramvajem i onda smo propješačili dvije stanice pješke. Napokon smo stigli na Interliber. Dogovorili smo se s učiteljicom gdje ćemo se naći i u koliko sati. Zatim smo se podijelili u grupe da možemo ići obići paviljone i da si kupimo knjige. Ja sam išla sa svojim prijateljicama u paviljon broj 5 da vidimo štand Školske knjige. Dok smo ulazile u taj paviljon, trebalo nam je jako puno vremena zbog gužve. Napokon smo ušli u paviljon. Počele smo razgledavati knjige. Moja prijateljica je ugledala jednu zanimljivu knjigu o pticama i kupila ju je zato jer joj je bila jako zanimljiva. I ja sam u tom trenutku ugledala knjigu o modi i kupila sam si ju zato jer ja jako volim modu. Na Interliberu je bila jako velika gužva tako da nismo mogli proći do izlaza.

Lucija Pantlig Panjug

Nagodinu ću više štedjeti da kupim što više knjiga

Bilo je to 16. 11. 2019. Mi novinari išli smo na Interliber. Na sajmu je bilo mnogo knjiga. Više nego u ijednoj od knjižnica koje sam u životu vidjela. Moram priznati da je bilo jako lijepo. Začudila sam se kad sam vidjela gomilu ljudi. Mislila sam kako će ih biti manje. Čim smo došli i učiteljica nam je dala slobodno, potrčali smo prema paviljonima. “Predivno! Koliko knjiga…!” – pomislila sam… Kupovala sam i uživala. Moj savjet je da obavezno posjetite Interliber ako niste. Bilo mi je žao što nismo dulje ostali. Moja prijateljica i ja smo se prejele fritula toliko da nismo mogle stajati. Izgledale smo smiješno. Pored Interliber održava se i Infogamer, ali meni uopće nije žao što ga nisam posjetila. Na Interliberu sam se odlično provela. Jako mi se svidjelo i iduće godine ću ga isto posjetiti, ali obećala sam sama sebi da ću više šparati i sve pokupovati.

Dorotea Sudar

Štand sa šljokicama

U subotu je novinarska grupa posjetila Interliber u pratnji voditeljice novinarske skupine, Dijane Požgaj. Nakon sat i pol vožnje i pješačenja, stigli smo pred trokutastu skulpturu koja se nalazi na ulazu. Bilo je jako puno posjetitelja iz različitih krajeva svijeta. Meni se najviše svidio 6. paviljon jer se tamo nalazio štand sa šljokicama. Nakon obilaska uputili smo se prema McDonald’su s knjižničarkom Anom koja nas je povela tamo sa svojim knjižničarima iz Vugrovca. Tamo smo se bolje upoznali i pričali o različitim temama. Eto, to je bio moj dan na Interliberu.

knjižničarke iz Vugrovca

Mihaela Pavlović

Šprint prema rozoj boji

Na dan kad smo posjetili Interliber padala je kiša, ali nam nije nimalo smetala. Kad smo stigli, podijelili smo se u grupe. Ja sam bila u grupi s dvije prijateljice iz razreda. Prvo smo ušle u 5. paviljon i počele smo trčati prema svim stvarima roze boje. Kad smo krenuli u 7. paviljon, malo smo se izgubile, ali brzo smo shvatile gdje smo. Najdraži paviljon bio mi je šestica jer je tamo bio jedan štand pun šljokica. Kad smo bile gotove, Mihaela i ja otišle smo s knjižničarkom u McDonald’s koji je bio pun. Mihaela i ja imale smo identičnu narudžbu. Nakon jela malo smo snimale za TIK TOK. Svi su nas čudno gledali. Svima nam je bilo lijepo i želim to ponoviti.

Magdalena Mamić

Kuharica za mamu

U subotu su novinari naše škole posjetili Interliber sa svojom učiteljicom Dijanom Požgaj. Na Interliberu sam posjetila 5. i 6. paviljon. U petici je bila najveća gužva, ali ipak sam uspjela vidjeti puno lijepih stvari. U paviljonu 6 kupila sam sve što sam donijela doma. Kupila sam dvije knjige. Mami sam kupila kuharicu jer uvijek govori da ne zna što bi skuhala, a sebi sam kupila lijepo ilustrirane bajke Hansa Christiana Andersena i veliku zlatnu čašu sa šljokicama. Bilo mi je jako lijepo i zanimljivo.

Lucija Hrgetić

Knjige raznih cijena

Prema Interliberu krenuli smo u 8 sati. Putovali smo javnim prijevozom i malo pješačili. Na Velesajmu je bio i Infogamer pa je bilo puno ljudi. Učiteljica nam je dala slobodno i rekla gdje ćemo se naći u podne te smo podijeljeni u grupe krenuli svatko na svoju stranu. Vidio sam knjige raznih cijena. Bilo je knjiga od 3 do 200 kn. Ja sam si kupio 2 stripa. Prije odlaska kupio sam hot dog i najeo se.

Jan Kužilek

 

 

 

Komentari