Zmajčeki za Mali zmaj na Christmas Bazaaru IWCZ-a

Naše novinarke, članice uredništva i ove godine posjetile su nama najdraži božićni sajam. Svake godine veselimo se prvoj nedjelji u prosincu jer znamo da će nas na Velesajmu dočekati mnoštvo ukusnih jela, suvenira, bogat kulturni program i popularna tombola, a što je najvažnije, svaka kuna prikupljena na ovome Sajmu odlazi u humanitarne svrhe.

ruski suveniri

 

Mali zmaj, naš imenjak – zvijezda Christmas Bazaara

I ove godine posjetili smo Christmas bazaar IWCZ-a na Velesajmu koji se održava 1. prosinca 2019., budući da je to bila prva adventska nedjelja u ovoj godini. Bilo je jako zanimljivo. Kao i svake godine dvorana je bila puna raznih ukusnih pa čak i čudnih jela zbog kojih ste jednostavno sve više bivali gladni. Zanimljive štandove i ponudu organizirale su Španjolska, Ukrajina, Japan, Češka, Grčka i predstavnici mnogih drugih zemalja s raznih strana svijeta. Bila je dosta velika gužva. Naša Natalia je probala sushi koji se nama ostalima nije baš svidio, ali ona je bila hrabra pa ga je probala.

Natalia i njezin sushi

Zabavili smo se i nadam se da ćemo i sljedeće godine otići i zabaviti se kao ove i prošle. Pa skoro sam zaboravila! Svake godine društvo IWCZ odabere humanitarnu udrugu ili bolnicu kojoj će sav skupljeni novac od sajma pripasti. Ove godine to je bilo društvo za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece «MALI ZMAJ». Sve je to započelo kao mali interni projekt nekolicine prijatelja u prosincu 2009. godine. Željeli su samo uveseliti što veći broj djece i pomoći onima kojima je najpotrebnije. Njihovo djelovanje je počelo obuhvaćati sve širi krug ljudi i mogu vam reći da mi je zbog toga jako drago. Drago mi je što pomažu djeci i što ih pokušavaju usrećiti kako god mogu. Društvo MALI ZMAJ-Zagreb je otvoreno 14. srpnja 2010. godine. Ako i vi želite pomoći nekom djetetu posjetite njihovu web stranicu. Naš Zmajček nas je i sam inspirirao da vam pokažemo koliko možete usrećiti jedno dijete na svijetu. Ako želite biti volonter možete im se javiti čak i na mail malizmaj.hr@gmail.com. Više informacija ćete naći na www.malizmaj.hr

Drago nam je da smo kupnjom hrane, suvenira i sudjelovanjem u tomboli dali svoj mali doprinos za prikupljanje sredstava za ovu zanimljivu udrugu koja je naša imenjakinja.

Lana Jurišić

Primamljiva tombola

Na Christmas Bazaaru Međunarodnog kluba žena bilo je jako lijepo i zabavno. U ponudi je bila hrana iz puno raznih zemalja svijeta i naravno i iz Hrvatske.

arapska kuhinja

Posjetitelji su mogli odigrati malu i veliku tombolu. Ja sam odigrala malu tombolu plativši 5 kn i osvojila sam svijeću koja predivno miriše. Provela sam lijepo nedjeljno popodne s prijateljicama i učiteljicom Dijanom.

Viktorija Podgorski

Dvorana puna mirisa

ukrajinski štand

Na Christmas Bazaaru bilo je jako zabavno. Dvorana je bila puna mirisa različitih jela iz različitih država. Naravno, bila je i gužva i puno ljudi, ali kada su svi shvatili koliko ima finih namirnica i jela, morali su doći na Velesajam i probati ih.

bento kutije
bureci i pite na štandu Islamskog centra

Na primjer, prvi put sam probala sushi koji se nalazio na japanskom štandu i  doduše, nije mi se baš svidio, ali za sve postoji prvi put. Naravno, jedan od najatraktivnijih štandova bio je štand s tombolom. Čini mi se da su se ove godine nagrade lakše dobivale, odnosno da je bilo više dobitnih papirića. Bilo je raznovrsnih nagrada poput majica, šalica, privjesaka… Sve u svemu, bio je užitak boraviti tamo, upoznati različite kulture i naravno okusiti neka nova jela iz cijeloga svijeta.

Margita Lukačić

 

 

 

Komentari