Božićna likovna kolonija u Vugrovcu

Budući da nam se bliži većini nas jedan od najljepših dana u godini, Božić, 13. 12. 2019. u Vugrovcu se održala Likovna kolonija čija tema je bila izrada ukrasa za ovaj kršćanski blagdan. Radionicu su održale naša prof. likovne kulture, Verica Jadanec i prof. hrvatskog jezika, a ujedno i voditeljica izvannastavne aktivnosti vezane uz filcanje, Adela Barbić. Učenici su se okupili u staroj školi u Vugrovcu oko 11 sati, a radionica je trajala do 13:20. Sudjelovali su šestaši i sedmaši koji idu na Likovnu grupu i Filcanje. Bilo je planirano i sudjelovanje osmaša, ali oni su baš taj dan bili na terenskoj nastavi u Salzburgu. S učenicima koji jesu sudjelovali bile su i profesorice Irena Maškarin i knjižničarka Ana Novotny koje su također zasukale rukave i prionule na posao.

 

vrijedne učenice i profesorice

Maštovit izbor predmeta i materijala za njihovu izradu

Polaznici su bili vrijedni i izradili su puno toga pod stručnim vodstvom svojih voditeljica. Sudionici su izrađivali 3D božićne čestitke, snjegoviće od stiropora i nepredene vune, patuljke i još mnoštvo toga.

originalni božićni ukrasi nastali na Likovnoj koloniji

Tijekom radionice dogodilo se nekoliko zanimljivih situacija…

Ruža za slavljenicu

Budući da je profesorica Verica nekoliko dana prije imala rođendan, dobila je ružu i glazbenu čestitku od domaćina koji im je ostao svirati i zabavljati ih još neko vrijeme.

„Ništa nas ne može zaustaviti!”

Oko 12:00 je pak nestalo struje u cijelom Vugrovcu, ali oni se nisu dali, već su nastavili raditi pod svjetlima mobitela. Odradili su odličan posao, a uz to su se i odlično zabavili. Kao što možete vidjeti na fotografijama ukrasi koje su izradili su zaista prekrasni i sigurno će nekom uljepšati Božić.

 

„Kad se male ruke, slože…”

Magdalena Denić

izvor: Adela Barbić

 

Komentari