Dan zaljubljenih u iščekivanju pisama

Tijekom cijeloga tjedna u školama u Kašini i Vugrovcu bile su postavljene kutije s pismima za Valentinovo. Svi su s nestrpljenjem očekivali petak kada su male knjižničarke trebale podijeliti pristigla pisma.

knjižničarke-poštarice iz 3. b razreda

Napokon je stigao i taj dan… Svi koji su dobili pisma razveselili su se i to im je uljepšalo dan. Ove godine nije bilo „fejk” pisama za razliku od prošle. A bilo je i nekoliko slučajeva iz Poštarske bajke… Naime, neki su zaboravili napisati kome je pismo namijenjeno…

Što se radilo u knjižnici

U knjižnici su učenice razgovarale o Valentinovu i slušale su ljubavne pjesme. Pisale su što Valentinovo znači njima. Prošli tjedan knjižničarka Ana je s petašicama u Kašini pisala o Valentinovu i radovi su na panou u Kašini. Knjižničarka Katarina je tamo uredila dva panoa s radovima. Obje knjižničarke s učenicima su i ukrasile kutije za pisma.

O ljubavi na nastavi

U 5. c je bilo posebno veselo. Učenici su jeli ljubavne kolačiće i puštali avione s porukama.

U Kašini su se pisale priče i pjesme o zaljubljenim životinjama. Jedna pjesma je govorila o zaljubljenom Smrdljivom Martinu i Martini. Petaši su pak u stihovima iskazivali ljubav omiljenoj hrani. Svaki razred je na svoj način obilježio dan posvećen zaljubljenima.

Kako su pisma dočekali četvrtaši u Vugrovcu

U petak, na Valentinovo stigla su dugoočekivana pisma… Cure su se radovale, a dečkima je bilo svejedno. Kad je knjižničarka donijela pisma, svi su se obradovali. Ja sam napisala pismo, ali ništa nisam dobila…”

L. R.

„U našoj školi svake godine za Valentinovo ima jedna kutija u koju učenici stavljaju pisma. Ove godine sam i ja napisala pismo, a dobila sam jedno na kojem je pisalo: „SRETNO VALENTINOVO!” i čokoladu, ali njih mi nije donijela knjižničarka… Vadila sam knjige za sat i u svojoj torbi sam ugledala pismo i čokoladu. Odmah sam se razveselila i zahvalila sam osobi koja mi ih je poslala”

L. L.

Lucija Rožić i Lucija Leš

 

Komentari