Odličan uspjeh naših učenika na LiDraNu

Učenici naše škole postigli su odličan uspjeh u svim kategorijama općinske razine smotre LiDraNo 2020. Naime, na županijsku razinu idu sljedeći učenici u uratci:

LITERARNI RADOVI:


1. JADI I VAPAJI MASNOGA TKIVA, Ana Galić, 7. r, OŠ Vugrovec-Kašina; mentorica Renata Budak Lovrić
2. NADAM SE BOLJIM DANIMA, Bernard Trempetić, 7. r, OŠ Vugrovec-Kašina; mentorica Renata Budak Lovrić

NOVINARSKI RADOVI:
1. NAŠA ŠKOLA BROJI 11 PARI BLIZANACA, Lucija Palikuća, 7. razred, OŠ Vugrovec-Kašina; mentorica Dijana Požgaj
2. DAN SJEĆANJA ZA PAMĆENJE, Gabi Pavlović, 5. razred, OŠ Vugrovec-Kašina; mentorica Dijana Požgaj
3. SLOGAN IZ KAŠINE DIGAO NAJVIŠE PRAŠINE, Elena Tašev, 7. razred, OŠ Vugrovec-Kašina; mentorica Dijana Požgaj
4. REINKARNIRANE BARBIKE, Natalia Stjepić, 7. razred, OŠ Vugrovec-Kašina; mentorica Dijana Požgaj

POJEDINAČNI SCENSKI NASTUPI:
1. Ema Vrbanić, 5. razred: Dudek mora v dučan iti (monolog); OŠ Vugrovec-Kašina; mentorica Dijana Požgaj

SKUPNI SCENSKI NASTUPI:
1. Dramska skupina OŠ Vugrovec-Kašina (učenici 3. razreda), voditeljica: Davorka Arbutina / Karel Čapek, Poštarska bajka

    
2. Dramska skupina OŠ Vugrovec-Kašina (učenici 2.,3. i 4. razreda), voditeljica: Nataša Lambevska / Nataša Lambevska, Majmunarije

ŠKOLSKI LIST

Digitalni školski list Zmajček, Magdalena Denić, 7. razred, OŠ Vugrovec – Kašina; mentorica Dijana Požgaj

RADIJSKE EMISIJE

London calling, Mihael Rebrović, 6. razred, Ivo Perić, 6. razred; OŠ Vugrovec – Kašina; mentorica Marina Sertić

Černobilska molitva, Ema Palikuća, 7. razred, Margita Lukačić, 7. razred; OŠ Vugrovec – Kašina; mentorica Dijana Požgaj

Čestitamo svima te želimo mnogo uspjeha u daljnjem natjecanju!

Kako su se na LiDraNu proveli naši Zmajčeki

Došao je i taj dan koji smo s nestrpljenjem čekale. LiDraNo. Krenule smo na okrugli sol za novinarske radove u srijedu, točnije 12. 2. 2020. Sve smo na licu imale osmijeh zbog LiDraNa. Sjele smo na autobus 263 i krenule prema OŠ Luka. Nas 6 cura iz Kašine i jedan dečko iz Vugrovca. Vrijeme u busu mi je proletjelo. Nismo se vidjele cijeli dan pa tema za razgovor nije nedostajalo. I tako smo se u 16:00 našle ispred škole domaćina. Ušle smo u školu i neki od nas su ostali malo zatečeni što je škola unutra tako velika. Jedna učiteljica nam je pomogla naći učionicu u kojoj možemo biti dok ne dođe vrijeme za okrugli stol. Nas sedmero smo stali u jedan mali kut i tamo pričali. Za par minuta nam se pridružila i prof. Dijana Požgaj i tada nam je svima bilo lakše zato što nitko nije znao gdje se što nalazi. Ostalo nam je još 20-ak minuta pa smo odlučili pročitati članke ostalih sudionika. Mislim da više nismo bili sigurni hoćemo li proći zato što smo vidjeli da je bilo jako puno dobrih članaka. Učiteljica nas je onda napustila i s učenicom Emom Vrbanić otišla na okrugli stol dramskog stvaralaštva. Mi smo onda otišli malo istraživati školu. Kako bismo čekanje učinili zabavnijim, neki od nas odlučili su se ugurati u njihove velike ormariće, ali smo zaključili da to nije baš bila najpametnija ideja. Budući da je Martin iz Vugrovca, tek smo ga danas bolje upoznale i shvatile smo da je jako smiješan i zabavan.

Okrugli stol protekao je u prekrasnoj i poticajnoj atmosferi

I tako smo dočekali 16:30, okrugli stol novinarskog stvaralaštva. Sjeli smo u zadnje klupe i čekali da svi dođu. I taman na vrijeme je profesorica Dijana ušla u učionicu s dobrim vijestima… Ema Vrbanić je prošla na županijsko natjecanje kao i naše obje dramske skupine nižih razreda. Mislim da nam je to svima stavilo osmijeh na lica. Svi smo već s nestrpljenjem i znatiželjom iščekivali rezultate. Nas sedmero se toliko veselilo zato što smo dobili priliku čuti kvalitetne savjete od vrhunskih stručnjaka u novinarstvu i jako smo željele što više naučiti od njih. Vijesti su za nas bile skoro savršene! Prošli smo svi, osim Martina. U jednu ruku smo bile i sretne zbog prolaska i tužne zbog njega jer smatramo da je njegov rad o Černobilu bio izvrstan i znamo koliko se mjeseci trudio istražujući tu temu. U tih pola sata smo naučili jako puno savjeta i mogu reći da su članovi žirija stvarno ispunili naša očekivanja. Vidi se da oni nisu samo stručnjaci u novinarstvu već osobe koje godinama rade s djecom i znaju djeci izreći kritiku na pedagoški način. Mislim da nas je to samo još više motiviralo. Čudimo se što je tako malo novina u Zagrebu s obzirom na to da se naš veliki rad i trud izuzetno cijeni i hvali u ovakvim prigodama. Sada ćemo s još više motivacije moći pisati još bolje članke. A i naučili smo kako još bolje pisati. Hvala učiteljici na tako dobroj prilici i hvala članovima povjerenstva na savjetima. U međuvremenu smo saznali i odlične vijesti od naših literaraca. Čak dvoje će predstavljati našu školu na županijskoj razini.Fotografirali smo se i sretnih misli otišli svojim domovima.

Lucija Palikuća

Komentari