Virtualni kros 2020.

Natjecanje se održavalo u konkurenciji dječaka i djevojčica 4. – 6. razreda, 7. – 8. razreda te djevojaka i mladića srednjih škola.  Natjecanje je ekipno, a ekipu čini minimalno pet (5), a maksimalno dvadeset (20) natjecatelja.  Za ekipni poredak boduje se plasman pet najboljih natjecatelja.

Prijavljeni učenici dobili su svoj startni broj – jedinstveni BIB broj. Tijekom navedenog natjecanja učenici su se samostalno natjecali u svoje slobodno vrijeme na način da su udaljenost i vrijeme mjerili upotrebom određene aplikacije na pametnim telefonima ili na pametnom satu (ENDOMONDO, RUNTASTIC, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, MAM MY RUN, NIKE RUN, STRAVA i slično). Učenici su svoj dokaz o istrčanoj udaljenosti (snimka zaslona i drugo) slali voditelju ekipe u Google Classroom.

Iz naše škole na Virtualni kros prijavilo se 32. učenica i učenika i svi su uspješno izvršili zadatak. Učenici od 4. do 6. razreda istrčali su kros dužine 1000 m a učenici viših razreda morali su istrčati kros dužine 2000 m.

Najbolji rezultat u trčanju 1 km u našoj školi postigao je učenik 5. c razreda Andrija Gračak (00:04:40) te učenica 5.a razreda Laura Lovrenščak (00:06:13).

   

U konkurenciji viših razreda najbolji rezultat u trčanju 2 km u našoj školi postigla je učenica 8.b razreda Magdalena Denić (00:10:49) te učenik 7.a razreda Ivo Perić (00:11:21).

Svi učenici ( natjecatelji ) koji su sudjelovali u natjecanju bili su se dužni pridržavati fair play načela sporta kao dijela Akcijskog plana za provedbu programa mjera edukacije u borbi protiv   nasilja u sportu, na sportskim natjecanjima i izvan njih . ( Više o fair playu možete pročitati u Publikaciji ,,Živjeti fair play”. )

https://www.hoo.hr/images/dokumenti/izdavastvo/ostalo/BROSURA-MZOS-Fair_play-2015.pdf

U ovoj Publikaciji može se pronaći nešto zanimljivo i za roditelje….

  1. Dijete potičem da se bavi sportom, ali ga ne silim u sport.
  2. Znam da dijete sudjeluje u sportskoj aktivnosti radi svog, a ne mog zadovoljstva.
  3. Potičem dijete da igra po pravilima i u duhu fair playa.
  4. Učim dijete da pobjeda nije sve. Jednako treba cijeniti i sudjelovanje i uložen trud.
  5. Brinem se da se dijete osjeća pobjednikom ako igra pošteno i najbolje što može.
  6. Nikad se ne podsmjehujem i ne vičem na dijete ako pogriješi.
  7. Djeca najbrže nauče ono što vide. Pohvalim dobre poteze svih sudionika.
  8. Pred djetetom ne osporavam autoritet trenera ili suca.
  9. Podupirem zabranu verbalne i fizičke zloupotrebe djece u sportu.
  10. Puštam dijete da samo postavlja sportske ciljeve i u tome ga podupirem.

„Poštenje, tolerancija, poštovanje, strpljenje, nenasilje… sve su to elementi  fair playa i ljudske vrline koje ne poznaju rasu, naciju, suprotan tim ili spol „.

prof. dr. sc. VEDRAN MORNAR

Za natjecanje u virtualnom krosu  u organizaciji Školskog sportskog saveza grada Zagreba prijavila se 121 ekipa u 6 kategorija sa ukupno 1366 učenika/ca. Naša škola postigla je slijedeće rezultate.

EKIPNI POREDAK:

1.EKIPA DJEVOJČICA 4. – 6. RAZREDA  ( 10. mjesto od 17 prijavljenih škola )

2.EKIPA DJEČAKA 4. – 6. RAZREDA ( 8. mjesto od  18 prijavljenih škola )

3.EKIPA DJEVOJAKA 7. – 8. RAZREDA  ( 11. mjesto od 19 prijavljenih škola )

4.EKIPA DEČKIJU 7.- 8. RAZREDA ( 13. mjesto od 19 prijavljenih škola ).

 

Tomislav Trupeljak

Komentari