Agronomski posjet

Učenici 2.a MŠ Vugrovec Kašina odlučili su proširiti svoje znanje o svim ljepotama i dobrima koje nam daje naša planeta. Uputili su se u Agronomsku školu Zagreb. Dočekali su nas profesorica Lucija Baškarić i ravnatelj škole gospodin Ivica Marinić. I time je naša avantura započela. Profesorica Lucika provela nas je predivnim školskim vrtom koji se nalazi u sklopu škole. Svoju ljubav i znanje o biljkama strpljivo je ulijevala u naše male glavice. Školski vrt sadrži plastenik, staklenik, agroturistički edukativni poligon bilja te matičnjak tradicijskog i zaštićenog bilja. U sklopu škole djeluje i Učenička zadruga Pušlek.

u stakleniku
Osim znanja koje smo stekli slušajući profesoricu Luciju, vratili smo sa željom da i u našoj školi uredimo naš školski vrt. Kao poklon za našu strpljivost i zalaganje dobili smo sadnice paprike i cvijet koji ćemo posaditi u našem kućnom vrtu.
Požurili smo kući zaposliti naše male ručice i posaditi naše biljke. Bit će zaista zanimljivo gledati kako raste i daje plodove. Hvala učiteljici Katarini Hauer koja uvijek izabere za nas nešto zanimljivo. Nadamo se da ćemo i u 3 razredu posjetiti AŠZ i sudjelovati u Danu jabuka.
Čuvari Zemlje, 2.a
OŠ Vugrovec – Kašina

Komentari