Tko će biti novi alfa Zmajček?

bivše zmajčekice testiraju kandidate za novog glavnog urednika

Naši Zmajčeki ove godine rade u dvije grupe. Imamo grupu osmašica i grupu šestaša. U grupi osmašica je i naša sadašnja glavna urednica Magdalena Denić. Budući da uskoro odlazi u srednju školu, potrebno je izabrati novog glavnog urednika. Na zadnjem sastanku šetaša svaki novinar, nakon predstavljanja kandidata, rekao je svoje mišljenje o tome tko bi trebao preuzeti vodeću palicu. Voditeljica novinarske družine, Dijana Požgaj, odlučila je u proces odabira uključiti osmašice. Zajedno s profesoricom osmislile su kako će ispitati tko bi bio najbolji za tu ulogu. Za ovu vrlo važnu poziciju isprofilirala su se četiri kandidata – Gabi Pavlović, Ivan Đuran, Dorotea Sudar i Jan Kužilek. Kako je prošlo testiranje kandidata s nama je podijelila Gabi Pavlović.

Kao da smo na sudu

U petak, 21. svibnja, nekima od novinara bio je velik dan.  Imali smo testiranje za novog glavnog urednika naših školskih novina. Kako sadašnja urednica, Magdalena Denić, uskoro počinje srednju školu, potrebna joj je zamjena. Kada smo ušli u učionicu gdje se, rekla bih, možda mijenjala naša budućnost, vidjele smo dva velika stola. To su zapravo bile normalne školske klupe, no nema veze.

kandidati za glavnog urednika: Jan Kužilek, Ivan Đuran, Dorotea Sudar i Gabi Pavlović

Mislim da smo se svi malo osjećali kao na sudu, a cure iz osmog razreda su nas čekale. Na početku smo imali mali pisani test o poznavanju Zmajčeka. Bilo je ukupno pet pitanja. Pitali su nas kako se zove sadašnja urednica, koje su pet rubrika u Zmajčeku, koja su tri vrsta naslova, kako se školski list zvao prije i kako se zove ovogodišnja tema lista. Nakon što smo to riješili, krenulo je usmeno ispitivanje. Rekli smo kolegicama zašto bismo baš mi htjeli biti urednici, što bismo promijenili u Zmajčeku, koje mi osobine imamo, a mislimo da će nam dobro doći i slično. U početku je možda bilo malo treme među nama, a poslije je razgovor krenuo sam od sebe. Nakon što smo završili, dobili smo par savjeta za budućeg urednika i za naš budući rad od iskusnijih novinarka. Zatim smo se nadali da smo baš mi oni koji će dobiti tu čast.

Gabi Pavlović, 6.b

I Ivan je s nama podijelio svoje dojmove

Trema se brzo izgubila

Došli smo na dugoočekivani sastanak. Tamo su nas dočekale novinarke iz 8. razreda, pa ujedno i glavna urednica Magdalena Denić. Na stolovima su nas dočekale grickalice i sok. Imali smo mini testiranje u kojem su bila razna pitanja o Zmajčeku. Nakon toga počeli su nas ispitivati razna pitanja među kojima je bilo i zašto bi baš ti htio/htjela biti glavni/glavna urednik/urednica. Na početku sam imao malu tremu, ali se trema brzo izgubila. Trajalo je oko 30 minuta. Na mini testu sam imao 3 boda, a na razgovoru sam, nadam se ostavio dobar dojam. Bilo je pomalo strašno i zabavno. Nestrpljivo očekujemo rezultate.

Ivan Đuran

Tko je naš glavni urednik, saznat ćete uskoro!

Komentari