Zmajček je najbolji, prema mišljenju Jutarnjeg

Prema mišljenju povjerenstva Jutarnjeg lista na natječaju za Školski list godine osvojili smo nagradu za najbolji digitalni školski list u Hrvatskoj u kategoriji osnovnih škola. Između ostalog, najviše ih je oduševila učestalost naših objava. Naša glavna urednica Magdalena Denić, napisala je osvrt na ovo laskavo priznanje.

Trud se isplati

Iako smo ove godine bili malo tužni jer nismo prošli na državni LiDraNo, a bili smo predloženi, sve nam se vratilo. Uistinu, sada vidim da svaki put kada nas je profesorica bodrila, kada smo marljivo pisali i istraživali, te kada smo zajedno stvarali nešto novo, sve se to pokazalo vrijednim truda! Iako nam profesorica stalno napominje da ne radimo naš list radi bilo kakvih nagrada, već je sam rad u novinarskoj družini nagrada sama za sebe i sam sebi svrha (s čime se u potpunosti slažem).  Da prijeđem na stvar. Proglašeni smo najboljim digitalnim školskim listom za osnovne škole u Hrvatskoj od strane Jutarnjeg lista! Mislim da je ovo velika stvar za sve nas, i čitatelje, ali pogotovo nas koji to sve stvaramo. To je sve objavljeno u Jutarnjem listu 2. lipnja 2021., a najbolji smo digitalni školski list po mišljenju novinara, pravih stručnjaka. S obzirom na LiDraNo, ovo je zaista velika stvar. Na LiDraNu su na državno otišli naši prijatelji iz drugih listova, koji su i sami rekli da smatraju da nisu ove godine uložili toliko truda. Ovo nije prvi puta da smo osvojili tu titulu, to se već dogodilo prije 3 godine. Svake je godine nažalost sve manje i manje kvalitetnih listova, a za nas kažu da samo rastemo i napredujemo. Ne mogu niti opisati koliko se posebno osjećamo, jer je to uistinu nešto što nas čini ponosnima. Samo nas još više gura naprijed! Mi osmašice uskoro odlazimo, a ja napuštam mjesto glavne urednice, iako smatram da smo mi sve zajedno bile glavne urednice.

Magdalena Denić 2019. preuzima mjesto glavne urednice

Ovo nam je zaista prekrasna uspomena za kraj. Sada sam sigurna da i ako se ne vidi odmah, onaj tko želi prepoznat će trud. Dobili smo vjetar u leđa koji smo zaslužili. Od sveg srca zahvaljujem našoj najboljoj i zaista prekrasnoj profesorici Dijani Požgaj, bez koje ovo ništa ne bi bilo ostvarivo. Jako smo ponosni na ovu titulu, a sigurna sam da će ih u budućnosti biti i još! Samo naprijed novinari!

 

Tekst iz Jutarnjeg lista

Magdalena Denić

Komentari