Zašto su zmajčeki opelješili sve kioske kako bi kupili Jutarnji list

U lipnju smo bili presretni kada smo saznali da nas je Jutarnji list proglasio najboljim školskim listom. Naša voditeljica početkom tjedna razveselila nas je viješću da će u petak kod nas doći predstavnici Jutarnjeg lista i uručiti nam ovu vrijednu nagradu. U petak 10.12. 2021.  u našu školu došla je novinarka  Jutarnjeg lista Mirela Lilek, kako bi nam uručila nagradu koju smo osvojili za rad u prošloj školskoj godini. Na natječaju je bilo  šest kategorija za nagradu, a mi smo osvojili nagradu za najbolji osnovnoškolski digitalni list u Hrvatskoj od strane Jutarnjeg lista. Ovo nam je već drugi put da smo osvojili prvo mjesto, a prošle godine smo bili drugi. Kada je novinarka Mirela Lilek došla u školu u pratnji fotografa Damira Krajača, prvo smo se mi novinari iz svih novinarskih grupa našli u hodniku, te smo se upoznali s njom, a nakon toga smo izašli van kako bismo se fotografirali kod kipa Dječaka s knjigom koji se nalazi ispred naše škole.

veselo smo pozirali profesionalnom fotografu

Fotografirali smo se par puta s nagradom. Za nagradu smo dobili laptop i pohvalnicu Jutarnjega lista koju je ravnatelj ponosno objesio ispred svojega ureda, i također smo saznali da ćemo završiti u novinama. Prijenosno računalo pomoći će nam u radu na novim tekstovima u našem Zmajčeku. Jako smo ponosni i zahvalni za ovu nagradu. Popričali smo malo s novinarkom i nakon toga smo se morali svi vratiti na nastavu, samo su naša glavna urednica Gabi i naša profesorica Dijana Požgaj još ostale s dragim gostima.

Lana Đurković

Razgovor s velikom kolegicom

novinarka Mirela Lilek, fotograf Damir Krajač, voditeljica i glavna urednica Zmajčeka

Nakon što smo se fotografirali, profesorica Dijana, novinarka Mirela, fotograf Damir Krajač, tajnica i ja smo sjeli u ravnateljev ured kako bismo se još bolje upoznali te malo popričali. Novinarka Mirela Lilek prati naš rad već dugi niz godina te ga je svakako pohvalila. Pričali smo o svemu i svačemu; o tome kako smo odabrali dizajn Zmajčeka, o izboru novog urednika te o načinu rada našeg uredništva. Dok smo slušali njezine priče o novinarstvu uz kavu i sok, mislim da je bilo vidljivo koliko je naša grupa novinara povezana te sve radi timski. Zajedno odlučujemo o temama, članke dijelimo među sobom te pitamo jedni druge za savjete, ili samo kratke provjere teksta. I mislim da smo baš zato osvojili ovu nagradu, jer bez timskog rada učenika naše škole, Zmajček ne bi bio ni upola uspješan kao što je sada. 

Gabi Pavlović

Jedva smo dočekali srijedu kada smo opelješili sve kioske kako bismo kupili tiskano izdanje Jutarnjeg, a članak o nagrađenima može se pročitati i na internetskom portalu Jutarnjeg lista, a u nastavku donosimo citat koji se odnosi na naš list.

Priznanje struke

– Svi mi zmajčeki bili smo oduševljeni kad smo doznali da je naš školski list Zmajček proglašen najboljim digitalnim školskim listom godine. Ovo priznanje nam je još draže jer dolazi od struke. Tijekom cijele prošle godine trudili smo se redovito sastajati u našoj redakciji, informatičkoj učionici, te smo marljivo pisali članke vezane uz našu školu, ali smo se kao i uvijek bavili i drugim temama koje naši čitatelji rado čitaju – rekla nam je voditeljica skupine. Dodala je da je protekla školska godina bila puna izazova, a najveći je bio izlazak na teren, s obzirom na epidemiološku situaciju. Drago im je što je njihov trud prepoznat, a nama je jednako drago što se brendu Zmajčeki pridružio i učenik Nikola. Odlučio se, tako reći prije nekoliko dana, uključiti u novinarsku sekciju i već je, zadovoljno kaže, dobio nagradu. Jedna od posebnosti Zmajčeka jest izbor uredništva koji su proveli tako što su organizirali natječaj koji uključuje razgovor za posao i test o poznavanju školskog lista. Pobjednica natječaja, nova glavna urednica lista, sedmašica Gabi Pavlović, školskim se novinarstvom bavi već dvije godine.-

(Jutranju list, 15. 12. 2021.)

Cijeli članak u Jutarnjem možete pročitati na sljedećoj poveznici.

Ovo su najbolji hrvatski školski listovi

 

 

Komentari