Ukrajina pati

To da svijet ide u lošem smjeru, već duže svi primjećujemo, a sada su nam pravi dokaz upravo ovi strašni događaji u Ukrajini. Jedna riječ koja razara sva srca i ostavlja vječne tragove i rane. Rat. Upravo je to ono što se događa u Ukrajini. Sigurna sam da nam je svima bio šok kada smo čuli ili pročitali što se to događa u svijetu, odnosno Ukrajini. U osnovnoj sam školi s prijateljicama iz razreda neko vrijeme učila ukrajinski, upoznala ljepotu Ukrajine, te me ovo tako još više pogodilo.

nastup – učenici polaznici INA-e Upoznavanje ukrajinskog jezika i kulture za Dan škole 2015.

Uopće ne mogu niti zamisliti kako se ljudi osjećaju, no društvene mreže su prepune stravičnog i razarajućeg sadržaja na koje nitko ne može ostati ravnodušan. U ovakvim trenutcima treba pokazati ljudskost i udružiti snage da barem pokušamo popraviti ono što smo razrušili. Također možemo biti zahvalni od sveg srca na svemu što imamo. Obitelji, ljubavi, domu… To je nažalost ono što mnogi neće imati, a neki već i nemaju u Ukrajini. Stravično je samo i zamisliti da se svako jutro Ukrajinci bude u strahu i strepnji jer ne znaju što ih čeka, što će se dogoditi. Ne mogu reći niti da je meni lijepo ujutro kada uzmem mobitel vidjeti hrpu vijesti o tome kako Ukrajina pati. Otvorene su mnoge stranice putem kojih možemo skupiti donacije, pa je to jedan mali čin ljubavi koji možemo napraviti za njih. Ne možemo mi tu puno, ali možemo im pružiti najveću moguću podršku ikada i pokazati da nisu sami. Sve su naše misli, molitve i sva naša srca uz drage nam Ukrajince!

 

  • naslovna fotografija: učenici naše škole u Hrvatskom saboru predstavljaju kartu za mir u Ukrajini 2015. oblijepljenu golubovima s ispisanim porukama mira

Magdalena Denić

 

Komentari