Ona

Ožujak je ženski mjesec, ne zbog svog naziva već datuma, 8. ožujka, u svijetu poznatijeg kao 8. mart. Tada se obilježava Međunarodni dan žena. Zadatak FiF-ovaca bio je potražiti uspješne, utjecajne i mlade žene u našim razrednim odjeljenjima i odati im priznanje jednom izložbom koju ćete moći vidjeti na samom ulazu u OŠ Vugrovec-Kašina u matičnoj školi. Izložba fotografija će također biti izložena na stranici naše škole. Tijekom ožujka, kojega smo posvetili djevojčicama i djevojkama naše škole, Učiteljica Marina Sertić i FiF-ovci zamolili su razrednike da zajedno s učenicima svojih razreda traže uspješne djevojčice, bilo na području kulture, umjetnosti, znanja ili sporta. Zatim su ih fotografirali u zgradi naše škole ili su se djevojčice same fotografirale kod kuće te su te fotografije s FiF-ovcima podijelili razrednici. Izložba se zove ,,Ona”. Naziv izložbe namjerno je jednostavan iako nije jednostavno biti djevojčica, čak niti u ova moderna vremena.

,,Ovim putem zahvaljujemo na povjerenju susretljivosti i suradnji te se nadamo da će se ovih 16 fotografija barem udvostručiti narednih godina jer sam sigurna da ćemo opet obratiti pozornost na djevojčice koje postižu brojne usjpjehe mimo svog školskog obrazovanja.” – poručila je učiteljica Marina Sertić.

 

što sve ONA može biti
Djevojčice na fotografijama:

Lana Pukšec, 4. E – izniman talent u crtanju, jedina diploma s osvojenog 4. mjesta literarnog stvaralaštva u Vojvodini.

Tamara Vojvodić, 2.b – koncertna klavirska izvedba kao učenica 1.razreda osnovne glazbene škole

Iva Kukolja, 1.B – diploma taekwondo i medalja iz skijanja

Korina Crnčević, 1.B – likovni natječaj Volim mlijeko – Dukat, finale medu prvih 10 u Hrvatskoj, zauzela 6.mjesto,diploma tečaj plivanja, diploma ranog učenja engleskog jezika iz vrtića

Ena Švec – 1.B medalja iz dječje gimnastike.

Marta Sokač, 1. b – medalja sa sportskog natjecanja

Sara Pajurin, 7.e – najbolji edukativno-kreativni rad na temu energetske učinkovitosti natječaja ,,Štedi, štedi jer energija puno vrijedi”, svibanj, 2021.

Pia Polovanec – 1. nagrada međunarodno natjecanje

Lara Lambevska, 6.a – brojne medalje sa vatrogasnih i sportskih natjecanja (plivanje)

Dorotea Combaj 6.a – rukometni turnir

Natali Paj, 6. b – zlatna medalja iz plesnog natjecanja u Opatiji

Sara Habek, 6.b – zlatna medalja iz plesnog natjecanja u Opatiji

Bernarda Čigir, 6.b – natjecanje vatrogasaca

Petra Klarić, 4.b – državno natjecanje mažoretkinja

Mihaela Pijetlović, 8. c – srebro na desetom Memorijalnom međunarodnom rukometnom turniru ,,Sjećanje na Dejana 2021″ u Slavonskom Brodu s RK Sesvete

Lucija Hrgetić, 7. a – medalje s raznih plesnih natjecanja

Mihaela Pavlović i Magdalena Mamić

Komentari