Županijski LiDraNo – želimo više školskih listova

Dočekali smo i županijsku razinu smotre LiDraNo. U četvrtak 17. ožujka 2022. godine  našu školu na županijskoj smotri predstavljale su dvije radijske emisije: Volonterski Oskar – zapalimo vatru dobrih djela, novinarska emisija koju su snimile učenice/zmajčekice Lana Đurković, Malena Hrustić i Lucija Hrgetić s voditeljicom Dijanom Požgaj i radiodrama Pouzdan koju su snimili učenici  Sara Habek i Petar Tudek s voditeljicom Marinom Sertić. S novinarskim radovima sudjelovale su i učenice Mihaela Pavlović: Volonterski Oskar, Dorotea Sudar: Zaslužuje li Kašina trg? i Ivan Đuran s radom Cijena istine.

NA RADIJU JAKA KONKURENCIJA
U 11 sati sudjelovali smo na okruglom stolu za radijski izraz koji se i ove godine održao uživo u OŠ Antuna Gustava Matoša. Na okruglom stolu poslušali smo odabrane dijelove svih 11 radijskih emisija. Ovo je prvi put da se dogodilo da je u Gradu Zagrebu bilo više radijskih emisija nego školskih listova. Predstavili smo svoj rad i odgovarali smo na pitanja članica povjerenstva. Slušali smo komentare za naše i radove učenika drugih škola. Komentari će nam sigurno dobro doći za nagodinu i primijenit ćemo ih kako bismo u snimanju emisija bile još uspješnije. Obje naše emisije dobile su dobre komentare kojima smo bile zadovoljni, iako naši uratci nisu predloženi za državnu razinu. Tekst za radiodramu naše škole osmislila je učiteljica Marina Sertić, a tema je jako aktualna. Naime radi se o testiranju na koronu. Nakon što su proglasili tko je prošao dalje, dobili smo sendviče, sok i čokoladicu i otišli smo doma.
NOVINARI ONLINE, KAD ZVUK ZAŠTEKA
U 14 sati istoga dana održao se okrugli stol za novinarski izraz, istovremeno za školske listove i novinarske samostalne radove. Gabi i Mihaela slušale su okrugli stol zajedno s učiteljicom Dijanom, a Ivan i Dorotea pretili su iz svojih domova. Nažalost, na našem laptopu dogodio  se mali tehnički problem: mikrofon nije radio pa smo mi čuli samo povjerenstvo, a oni nas ne, tako da nažalost nismo mogli ništa govoriti niti sudjelovati u razgovoru.
Za državnu razinu predložen je Ivan Đuran sa svojim novinarskim radom Cijena istine i Gabi Pavlović kao glavna urednica Zmajčeka. Iako nismo svi predloženi za državno, sretni smo što smo pokušali i stvorili novo iskustvo. Nadamo se da ćemo i u budućnosti sudjelovati na raznim natječajima.
I nadamo se da će se broj školskih listova u Zagrebu povećati.
Lucija Hrgetić i Lana Đurković

Komentari