Pozdravna riječ glavnog urednika

Kao novi glavni urednik našeg Zmajčeka želim vam svima poželjeti uspješan početak nove školske godine. Svi se veselimo novim počecima, a posebno nas raduje povratak u vugrovečke klupe nakon dvije godine gostovanja u OŠ Iver.

Kako je počela moja ljubav prema pisanju

Jako sam sretan što sam preuzeo ovu važnu funkciju. Nakon dugo vremena vladavine žena, došao je red i na mene, jednog muškog novinara… Kako je sve to počelo? Kada sam bio mali pravio sam se da znam pisati i po sat vremena znao bih samo šarati po papiru kao da znam pisati, volio sam ,,čitati” novine iako baš nisam znao što točno tamo piše. Kada sam stigao u peti razred, učiteljica Dijana iz hrvatskog jezika ponudila nam je izvannastavnu aktivnost Novinarska grupa koja mi se jako dopala. Sviđalo mi što su ,,veliki” novinari radili i kako su intervjuirali ljude pa sam se i ja htio okušati. Kada sam se upisao, na samome početku smo učili osnove novinarstva, a s vremenom smo počeli pisati vijesti, izlaziti na teren, intervjuirati zanimljive sugovornike i postajali smo sve vještiji u tome.

Nove generacije

Veliki zmajčeki završavali su osmi razred i došlo je vrijeme da naša mlađa grupa preuzme kormilo Zmajčeka. Pred kraj 6. razreda učiteljica Dijana  pitala nas je tko bi sve htio biti glavni urednik u Zmajčeku i ja sam se javio uz još dvije kandidatkinje. Kada smo došli na testiranje, odnosno intervju za ovaj važan posao u jednu učionicu tamo su nas dočekale sada već bivše novinarke i tadašnja glavna urednica Magdalena Denić koje su nam i pokazale što znači novinarstvo i kako je fora biti novinar.

bivše zmajčekice testiraju kandidate za novog glavnog urednika

Intervju s njima i mali pisani test pomogli su im odlučiti tko će biti novi glavni/a urednik/ica. Bitka je bila tijesna. Na kraju su odlučile da će prošla glavna urednica Gabi Pavlović biti glavna u sedmom razredu, a ja ću biti ove godine.

Zahvale zaslužnima

Bio sam jako sretan i zahvalan što mogu biti na tako visokoj poziciji u Zmajčeku. Zahvaljujem svima koji su me odabrali, zahvaljujem svim kolegama i profesorici Dijani koja me podržavala u svim mojim idejama (za mene su svi dosadašnji uspjesi velika postignuća) i jedna velika zahvala učiteljici Nataši Lambevskoj koja je bila moja pratnja na prošlogodišnjem državnom LiDraNu gdje sam predstavljao našu školu u kategoriji Samostalni novinarski rad.

Nove pobjede

U Zmajčeku ćete i ove godine moći pronaći razne zanimljive članke, ne samo o životu naše škole, već i one koje će vas zabaviti. Veselim se i ovogodišnjoj temi Zmajčeka. Prvi put nećemo se baviti kulturom neke zemlje, već ćemo se vratiti u zanimljivo desetljeće, a to su osamdesete godine prošloga stoljeća. Nadam se da ću opravdati povjerenje koje mi je dano i ova uloga čini mi čast i pamtit ću je  cijeli svoj život.

Ivan Đuran

Komentari