Županijski LiDraNo – lijepo je čuti pohvale za uloženi trud

I ove godine naša škola imala je predstavnike na županijskoj razini smotre LiDraNo. 27. veljače naš Dorian Puškarić recitirao je svoju pjesmu o kašinskom zmajčeku u kazalištu Kerempuh.

pojedinačni scenski nastup

Dana 28. 2. ove godine, učenici Dorotea Sudar, Gabi Pavlović, Zora Mara Sikora, učiteljica Dijana Požgaj i ja  zajedno smo otišli krenuli autobusom iz Kašine u 11 50 kako bismo sudjelovali na županijskoj smotri LiDraNa. Nažalost, nismo stigli na otvorenje izložbe školskih listova koje se održalo u Školskome muzeju jer tada ne bismo stigli na okrugli stol za radijske emisije.

s Facebook stranice Školskog muzeja

Kada smo došli u OŠ Antuna Gustava Matoša gdje se županijska smotra LiDraNa održavala, prvo smo svi zajedno otišli na okrugli stol za radijske emisije na kojoj su nas predstavljale učenice: Gabi Pavlović i Zora Mara Sikora koje su se jako potrudile i napravile radijsku emisiju koja, iako je dobila odlične komentare, nažalost nije prošla dalje.

Emisiju možete poslušati na poveznici:

EMISIJA TURSKI MOZAIK

 

Radijska emisija se radila od zabavnih snimaka i trenutaka koje su se desile na razmjeni u Balikesiru u Turskoj u sklopu Erasmus + projekta. Emisiju su snimile na način da su tijekom boravka tamo na licu mjesta snimale zvukove i videe, koje su kasnije prebacile u mp3 format i od svih tih zabavnih trenutaka složile su mozaik. Članice povjerenstva su rekle da su se odlično zabavile slušajući te da su imale osjećaj da su bile tamo s njima. Povjerenstvo je oduševila emisija jer već godinama nisu imali reportažu tako da su pozvali i ostale da se okušaju u nečem sličnom.

Nakon okruglog stola radijskih emisija,  koja je trajala dva sata,  otišli smo se malo opustiti i nešto pojesti i popiti jer je škola pripremila i zakusku da ne budemo gladni. Nakon pauze slijedilo je ono što smo svi čekali, a to je bio okrugli stol samostalnih novinarskih radova i školskih listova. Mislili smo da će povjerenstvo prvo pročitati samostalne novinarske radove koji se predlažu za sljedeću razinu, ali su odlučili drugačije i pročitali su sve školske listove koji su prošli dalje. Na kraju se ispostavilo da su svi školski listovi predloženi, zato što povjerenstvo može odabrati 13 listova, a nas je bilo 13 pa smo svi prošli. Na samostalnim novinarskim radovima oba rada naših učenica našla su svoje mjesto među 13 predloženih radova od pristiglih 51. Učenice Gabi Pavlović i Dorotea Sudar predložene su za državnu smotru LiDraNa i povjerenstvo za radove imalo same riječi hvale. Gabin rad o zgodi s mišem dobro ih je nasmijao, a Dorotein rad o otvorenju škole u Vugrovcu također je istaknut kao uzor dobro napisanog teksta. A sada ono najvažnije, povjerenstvo je pohvalilo dva digitalna školska lista za koja su rekla da su ogledni primjeri. Tada su neke učiteljice i mentorice htjele saznati koja su to dva školska digitalna lista. Predsjednik povjerenstva, gospodin Šimeg, odgovorio je jasno i glasno: ,,Čarobna frula i Zmajček” što nas je jako iznenadilo i bili smo fascinirani. Kako su nas pohvalili, mi Zmajčeki smo izvadili akreditacije da se jasno vidi tko je u Zmajčeku.

Na kraju nismo mogli poslušati što je još rečeno do kraja jer smo morali stići na autobus. Bilo nam je jako lijepo sudjelovati na županijskoj smotri LiDraNa i bilo je lijepo kako su nas domaćini OŠ Antuna Gustava Matoša lijepo ugostili i pripremili lijepu dobrodošlicu. Nadam se da ćemo sudjelovati i sljedeće godine!

Ivan Đuran

Komentari