Jedino našom školom u Vugrovcu možete prošetati i virtualno

Profesor informatike naše škole, Bruno Keber je napravio virtualni prikaz naše područne škole u Vugrovcu pomoću programa Unity, Blender, Fireworks. Neki modeli su skinuti s interneta, a većina izrađeni. Kao što svi znaju, početkom ove školske godine otvorili smo novouređenu zgradu, s obzirom na to da je stara teško stradala u zagrebačkom potresu. Svima onima i koji rade u školi trebalo je neko vrijeme da se upoznaju s novim prostorom. Ovaj prikaz može pomoći našim budućim prvašićima i njihovim roditeljima da upoznaju svoju buduću školu iz udobnosti svoga doma, a prošetati njome mogu i svi ostali zainteresirani. Dok je radio na ovome projektu, profesor Bruno nije htio da itko zna za njegovu ideju o virtualnoj školi, čak ni ravnatelj, te je zbog toga skrivao svoj plan od svih. Nije mogao tražiti nacrte, pa je zbog toga dolazio ranije u školu ili bi ostao u školi nakon što svi otiđu kako bi radio sam svoje nacrte i kako bi fotografirao svaku prostoriju u školi Vugrovec. Trebalo mu je 289 sati da napravi i završi tu simulaciju. U toj simulaciji virtualne škole prikazana je cijela škola Vugrovec, svaka učionica, dvorana, kantina itd.

Prikazana su sva tri kata škole. U simulaciji su prikazani svi učenički radovi koji se nalaze u cijeloj školi i potpisi učenika na tim radovima. Svaki dio škole Vugrovec je točno prikazan.

Svatko može može koristiti tu simulaciju i virtualno se prošetati kroz školu Vugrovec. Poveznica za virtualna školu Vugrovec nalazi se u nastavku teksta.

Kako biste se prošetali virtualnom školom, izaberite verziju programa koju možete preuzeti s GoogleDiska.
VŠ Low (za standardna Windows računala – ¼ kvalitete programa) http://bitly.ws/zz8C
VŠ Ultra (za snažnija računala). http://bitly.ws/zz8G

 

Lana Đurković

Komentari