Loode osamdesete

Ovogodišnja tema za Dan škole bila je 80-te. Bila sam jako sretna i vesela što smo izabrali tu temu jer mislim da je jako fora, luda, zabavna i zato što su djeca mogla vidjeti kako je je to bilo prije. Prije priredbe mogli smo vidjeti izložbe i radionice, a jedna radionica koja mi je zapela za oko bila je radionica pod nazivom Loode 80-te. U sklopu te izložbe i radionica prezentirali smo prvi eTwinning projekt naše škole pod nazivom Loode osamdesete.  Pokrenuli smo ovaj eTwinning projekt u sklopu projekta Get updated with CALL kako bismo što više učitelja naše škole uključili u rad na ovoj platformi.
Izložba je bila jako posjećena. Najveći hit u ovoj prostoriji svakako je bila igra ,,Prepoznaj učitelja”. U toj igri se radilo da dobijemo popis učitelja na papiriću, a na ploči su bile stare slike učitelja iz osamdesetih godina (naravno onih koji su tada bili rođeni) i morali smo pogađati tko je na toj slici.
igra ,,Prepoznaj učitelja”

 

Bilo je jako zabavno i smiješno te su profesorima išle suze niz lice. Vidjelo se kako su se prisjetiti mladih dana. Igra je napravljena i u online verziji. Ako ju još uvijek niste odigrali možete okušati sreću na sljedećoj poveznici.

Također su učenice Tina i Sara  u sklopu njemačkog jezika posjetile  Muzej Novog vala u kojem je kroz video i audio sadržaje prikazan život osamdesetih u Hrvatskoj. Prilikom posjeta snimile su i zanimljiv video.

Osim u videu, svoj su posjet muzeju prikazali i na plakatima na njemačkom jeziku.
radovi nastali na nastavi njemačkog jezika
Aktiv engleskog jezika predstavio se izradom plakata na kojem smo mogli vidjeti izraze koji su osamdesetih imali smisla, a danas više nemaju te su na posterima predstavljeni filmovi iz toga vremena.
posteri filmova i izraza na engleskom
Također su učenici iz boravka crtali crteže s motivima iz toga vremena u neopop stilu.
koturaljke nekad

Učiteljice informatike s učenicima su napravile makete uređaja te je upriličena izložba i predstavljanje digitalnih uređaja koji su se koristili tih godina. Učiteljice su također s učenicima izradile online igrice vezane uz glazbu osamdesetih. Posjetitelji su ih mogli odigrati na tabletima koji su se nalazili u učionici.

učenici igraju igrice o glazbi osamdesetih

Pokušajte i vi odigrati jednu:

Ovo je bila jako lijepa i poučna radionica, te ako ste je propustili onda kao da niste bili na Danu škole. Svi sudionici ovog eTwinning projekta looodo su se zabavili.
Dorotea Sudar

Komentari