Povratak u osamdesete na Danu škole

Baš kao i svake godine, učenici naše godine su opet priredili predivnu priredbu povodom Dana škole. Nakon mnogo truda i vježbe sve je bilo spremno, i 28. travnja 2023. u 12 sati mogli smo početi s programom vezanim uz zlatno desetljeće, osamdesete.

Moja prijateljica, Zora Mara Sikora, i ja smo bile voditeljice priredbe, a profesorica Dijana Požgaj i Katarina Jukić su bile glavne kod organizacije.
naše voditeljice

Počeli smo sa zborom naše škole, koji je vodio profesor Stanislav Ferlin, te himnom. Nakon te prve točke, Zora i ja smo prvi put izašle na pozornicu. Meni je srce tuklo kao ludo, no uspjele smo! Dok smo ulazile na scenu, svirala pjesma iz filma Povratak u budućnost i mi smo doputovale DeLoreanom iz ’85. i našale smo se na Danu škole gotovo 40 godina kasnije… Škola u koju smo došle nije se više zvala OŠ 9. maja, već OŠ Vugrovec-Kašina…

Zatim su prvašići otpjevali “Nije lako bubamarcu”, a uvježbale su ih učiteljice Dorotea Baričević i Jelena Vinković.
prvašići iz Kašine pjevaju ,,Nije lako bubamarcu”
Učenici iz Prekvršja priredili su nam predstavu s lutaka koju su nazvali “The Muppet Show”. Imali su učiteljicu Natašu Lambevsku uz sebe. Pozornicu su ukrasili rekvizitima iza kojih su se oni skrivali, a publike je vidjela samo njihove lutke.
Muppet show u Kašini

Taj tjedan je bio stvarno upitan po vremenu, pa su nam učenici iz Planine otpjevali “Kišobran za dvoje”, a točku su s njima pripremile učiteljice Renata Žuljević i Snježana Turajlić.

… i taj dječak plavi… i jedna djevojčica bosa

Poslije toga su stigli učenici iz Vugrovca s učiteljicama Marijom Ciković i Bernardicom Hvalec Mihelić.

Kad si sretan u stilu Trešnjevačkih mališana

Bilo je vrijeme za priču o ekološkoj strani naše škole. Zbor je otpjevao Eko himnu kao uvod, a zatim je Viktorija Mezga predstavila recitaciju Zeleno srce, a njena mentorica bila je Katarina Jukić. Eko grupa s vodstvom profesorice Đurđice Culjak predstavila je usporedbu ekologije sada i u 80-ima.

eko zastava i na Danu škole
Zora i ja zatim smo malo popričale o Euroviziji i čudile se Mami ŠČ, pa čuli i neke od naših hitova. “Rock me baby” čuli smo od učenika trećih razreda iz Vugrovca i njihove voditeljice Kristine Patačić.
naša jedina Eurovizijska pobjednička pjesma

Nastavili smo s dobrim pjesmama iz osamdesetih i totalno ludovali! Jer ipak su osamdesete završile Eurosongom u Zagrebu.

ludovali smo na Danu škole uz Tajči

 

Učenici iz Prekvršja iz 2. i 4. razreda koje su uvježbale učiteljice Nataša Jurišić i Zrinka Šarić Rogina otpjevali su nam “Hajde da ludujemo”. Nakon skladbe koju smo čuli na oboi učenika Pavla Novosela, bilo je vrijeme da se malo uozbiljimo.

zvuci oboe

Pozvale smo ravnatelja da nam se obrati te proglasi učenike generacije. Ravnatelj Vladimir Vuger dao je osvrt na proteklu godinu te se osvrnuo na sve uspjehe koje su postigli zaposlenici i učenici naše škole. Zora i ja smo stalno bile na pozornici najavljujući točke, a zatim smo se još pojavile i kao učenice generacije! Održale smo svoje govore zahvale za ovu iznimnu čast, primile smo nagrade od naše pedagoginje Janje Škode i vratile smo se vođenju ostatka programa.

naše voditeljice – ujedno i učenice generacije
Nakon toga, malo ozbiljnog dijela, nastavili smo s našim programom. Na pozornicu se vratio zbor i to sa dvije pjesme. Nakon ,,Stojim na kantunu” i ,,Uhvati ritam”, bacili smo se na recitacije.
zbor naše škole otpjevao je himnu, ekohimnu i dvije skladbe iz osamdesetih

,,Velik kao dijete” prikazali su nam učenici 3.a razreda, a Mateo Perić izveo je ,,Mešne hlače”.

svi bi trebali željeti biti veliki kao dijete

 

ne može proći priredba u Prigorju bez malo kajkavskog

Nakon recitacija, Zora je uletjela na stage izvodeći Vouge pokrete. To je bilo zato što je time najavila odličnu modnu reviju naših sedmašica iz Kašine.

pusti, pusti modu….

Mene je Zora uskoro napustila za zadnju točku u kojoj je i ona sudjelovala, a to je bio Vokalno instrumentalni sastav “Radikali” i “Zamisli život u ritmu muzike za ples”.

zamisli život u ritmu muzike za ples…

Savršen kraj ovoj lijepoj priredbi!

Gabi Pavlović

Komentari