Radijska emisija ,,I refuse” osvojila sjajno 5. mjesto u Grčkoj

U okviru radio natjecanja ,,Make it heard˝ pod nazivom ,,Youth for peace˝  učenici su bili pozvani da naprave pjesmu od 3 minute ili poruku za radio od 90 sekundi na svom materinskom ili nekom drugom međunarodnom jeziku. Rok za izradu bio je 13. siječnja 2023. godine. Cilj natječaja bio je potaknuti učenike diljem Europe da postanu aktivno uključeni u izgradnju društva mira. Natječaj je bio organiziran od strane Ministarstva obrazovanja, sporta i mladih Cipra i Ministarstva obrazovanja i vjerskih pitanja Grčke u suradnji s ostalim institucijama tih dviju država. Tema natječaja bila su nesigurna vremena i izazovi s kojima su suočeni mladi diljem svijeta. U samom pozivu na sudjelovanje navedeno je da se njima potiče potreba da mladi sami krenu stvarati bolju budućnost jer će se oni jednoga dana morati nositi s posljedicama današnjih sukoba mnogo duže nego odrasli koji su ih prouzročili. Sudjelovanje mladih u rješavanju sukoba, bilo da se radi o osobnom okruženju ili širem društvenom ili međunarodnom spektru, utjecat će na njihovo preživljavanje u budućnosti i pomoći uspostavljanju trajnog mira.
Ovaj natječaj nas je zainteresirao i svidio nam se pa smo ga odlučili staviti kao jedan od opcionalnih zadataka u naš eTwinning projekt Dig IT. Zmajčeki su sudjelujući u ovome natječaju sa svojom radio emisijom ,,I refuse” osvojili čak 5. mjesto među jakom konkurencijom nekoliko zemalja. Glasali su i žiri i sudionici, a radijsku emisiju možete poslušati u nastavku.

 

I REFUSE

TRANSKRIPT EMISIJE

I REUFUSE

I refuse to live in a world where the world’s newest nation of South Sudan still lives in an era of violence since 2011 people have been dying of hunger. Nothing has changed.

I refuse to live in a world where Ukrainian people face war. Over a million refugees had to flee the country and created a new humanitarian emergency in Europe. They have been facing this since 2014. Do not forget that…

I refuse to live in the world where Afghans have suffered through so much: decades of civil war, foreign interventions, political and economic insecurity.

I refuse to live in a world where more than 13 million Syrian people have either fled the country or are displaced within its borders.

I refuse to live in a world where any child has to flee it’s homeland due to violence, insecurity, hunger and possibility of death.

I accept to live in a world where there is

NO WAR,

NO ABUSE OR VIOLATION OF HUMAN RIGHTS,

NO POVERTY,

ZERO HUNGER,

AND EQUALITY FOR ALL.

I want the whole world to be everyone’s homeland, regardless of race, nationality, sexual orientation and religious beliefs.

I want this world for myself and for all children of this world

Malena Hrustić

Komentari