Među top osam ekipa na državnoj smotri Biosigurnost i biozaštita

U razdoblju od 8. do 10. 5. 2023. održavala se državna razina smotre Biosigurost i biozaštita u Omišu, a mi, Zora Mara Sikora i Lara Šebek učenice 8.c razreda, zajedno s našom profesoricom i mentoricom Đurđicom Culjak, prisustvovale smo tom događaju. Trodnevni put na jug Hrvatske bila je prava nagrada za sav uloženi trud.

Bućnuti noge u more

Put do Omiša trajao je 5 sati. Po dolasku u hotel Brzet u kojem smo odsjele pojele smo večeru i otišle sa našom profesoricom do grada. Omiš je doista lijep tako da smo uživale razgledavajući ulice i birajući poklone za naše bližnje. Pošto je hotel bio prvi red do mora, morale smo svratiti do mora kako bismo bućnule noge.

šetnjica uz more

Prezentiranje bez stresa

Drugoga dana bilo je organizirano prezentiranje projekta. Bile smo vrlo uzbuđene ali i nervozne zbog našeg prezentiranja bez obzira što smo ga ponovile već stotinu puta i bile odlične. Bus je došao do našeg hotela i krenuo prema drugom hotelu gdje su nas dočekale razne poslastice i priredba učenika u čijoj se školi održavalo natjecanje. Čule smo njihov zbor i klapu te se počastile ranije spomenutim slasticama nakon čega smo se zaputili prema OŠ Josip Pupačić gdje su sve sudionike smotre dočekali i prigodni pokloni. Naša prezentacija prošla je odlično, bile smo vrlo zadovoljne, ali na sreću ili na žalost i ostale ekipe su bile odlične.

 

prezentiranje našeg plakata

Soparnik oduševio

Nakon prezentacije uslijedio je povratak u hotel i ručak, zatim smo imali organizirane izlete po Omišu i Poljičkoj Republici o kojoj do tada nismo puno znale. Tamo smo posjetili i lokalni OPG gdje su nam pripremili tradicionalno jelo soparnik. Pokazali su nam kako se priprema i ispričali priču o njegovom nastanku te kako se prenosi s generacije na generaciju od 15. stoljeća tako da nas je soparnik, a i priča o njemu oduševio. Nakon završetka organiziranih izleta nastavile smo druženje sa ostalim ekipama te smo se čak okupale u moru.

Među top 8

Nakon doručka, otišle smo do mjesta proglašenja pobjednika. Nažalost, nismo među prva tri najbolja rada ali smo se toliko zabavile da nismo bile previše tužne. Čim su se proglasili najbolji radovi krenuli smo prema Zagrebu. Pozdravile smo se sa ekipama i stečenim prijateljima s kojima planiramo ostati u kontaktu.

Bez obzira što nismo među top 3 već u top 8 u RH, ovo je bilo jedno predivno iskustvo koje nećemo zaboraviti.

 

Lara Šebek 8c.

Komentari