Harry Potter u Vugrovec navratio na STEM dan

Polaznici izvannastavne aktivnosti STEAMy English i dodatne nastave matematike pripremili su radionicu Harry Potter’s Magical science. Na radionici su posjetitelji imali priliku otkriti znanstvenu pozadinu Harry Potterove škole čarobnjaštva i uputiti se u zabavnu matematičku potragu za blagom.

demonstracija pokusa gostima

Voditeljice ove radionice bile su: Nina Rezo, Marina Sertić, Jelena Feist Kuruc i Maja Danilović

Na radionici ste mogli isprobati matematičke zagonetke, a u potrazi za rješenjima pomagali su vam i QR kodovi. Po cijeloj školi su bili tragovi. Polaznici su radili pokus sa svijećom i vodom. Drugi pokus je bio s raznim jestivim kemikalijama i sapunom. Treći i su bili kokteli od sokova iz Hogwortsa. Ostali zabavni pokusi bili su: balon koji se sam napuhuje, nevidljiva tinta koja ispod vruće pegle postaje vidljiva, tekućine koje mijenjaju boje, čarobni štapić koji privlači konfete i čaša koja pije vodu.

svi su se odlično zabavili

Učenici koji su asistirali na pokusu na fotografiji trebali su: limunov sok, sodu bikarbonu i vodu, sapun, ocat i vodu od crvenog kupusa. Budući da je crveni kupus prirodni indikator, kad se stavi u sve tekućine, mijenja im boje.

Svi koji su gledali eksperimente bili su uzbuđeni i zadovoljni. Na toj radionici je bilo zabavno i poučno. Polaznicima se jako svidjelo raditi razne napitke.

 

ovdje se i peglalo

Zanimljivo je bilo vidjeti spoj biologije, matematike i engleskog jer ono što je dobiveno tom kombinacijom, ostavilo je sve sudionike bez riječi…

Luka Hrustić, Jakov Tudek, Fran Kolenković

Komentari