SDG – Globalni ciljevi održivog razvoja u našem razredu

stranica u kalendaru

Children’s Speaking Club- P4C and Sustainable Development Goals je eTwinning projekt u kojem sudjeluju učenici naše škole i u njemu tijekom određenog razdoblja rade na jednom od Globalnih ciljeva održivog razvoja i pokušavaju pronaći rješenja za te probleme. Prate poboljšanja vezana uz svaki cilj i raspravljaju o njima putem Zoom platforme tijekom projekta s ostalim partnerima iz šest europskih zemalja. Koristeći P4C planove, cilj projekta je unaprijediti razmišljanje i kreativne vještine učenika kako bi mogli razmišljati o problemima iz različitih perspektiva te početi stvarati vlastita rješenja.

Tijekom prvog polugodišta učenici 5. a razreda na Satima razreda bavili su se s nekoliko ciljeva.

Nakon što su se na početku polugodišta upoznali sa svih 17. ciljeva odabrali su 2. cilj – Svijet bez gladi te su dobili zadatak da sami osmisle grafički prikaz odabranog cilja nakon što su nekoliko sati razgovarali o načinima kako oni i društvo u cjelini mogu smanjiti otpad od hrane.

 

5.A, autor: Dijana Požgaj

Bavili smo se i 13. ciljem, a to je Očuvanje klime na način da smo razgovarali o klimatskim promjenama nakon odgledane ppt prezentacije i zanimljivog  crnogorskog animiranog filma Minja i klimatske promjene te smo kao razred na kraju nakon što smo promislili što mi kao pojedinci i kao društvo možemo promijeniti u našim navikama potpisali naš zajednički Protokol pod nazivom Climate Action Protocol 2023 jer smo svjesno da moramo poduzeti hitnu akciju u suzbijanju klimatskih promjena i njihovih posljedica

razredni Memorandum
straničnik vezan uz 14. cilj

Zadnji cilj kojim smo se bavili tiče se kvalitetnog obrazovanja i u sklopu te teme osmislili smo i izradili komunikacijsku božićnu ploču za negovoreće učenike o čemu smo pisali u posebnom članku.

U sklopu suradnički radova izradili smo jednu stranicu zajedničkog kalendara i straničnik s ilustracijom cilja kojeg smo dobili u zadatak.

Veselimo se novim zadatcima.

Dorijan Horvat

Komentari