Leteći sag za Bagdad

 

Ovotjedna preporuka za knjigu tjedna jedno je iznimno zanimljivo i dirljivo djelo koje pruža svjež pogled na rat u Iraku i njegove nevine ljudske žrtve…

Hala Jaber, autorica ove dirljive knjige, ugledna je britanska novinarka libanonskog podrijetla koja je radila kao ratna dopisnica iz Iraka.

Svjedokinje smrti

Trogodišnja Zahra i njena  samo nekoliko mjeseci stara sestra Hawra svjedokinje su okrutne smrti svoje obitelji u gorućem automobilu u Bagdadu. Nemoćnoj i teško ozlijeđenoj Zahri hitno je potrebna pomoć, koja će joj biti i pružena od ratne dopisnice  Hale Jaber. Hala Jaber zaposlena je u londonskim novinama, a podrijetlom je Libanonka i muslimanka te je kao takva rascijepljena između dvije kulture i istovremeno pripada dvama različitim svjetovima. Kroz ovo djelo pokušava ih jedan drugome što bolje objasniti. Kako sama nikad nije imala djecu, odluči svoju ljubav i pažnju posvetiti dvama djevojčicama koje su izgubile sve. No, u odluci posvojenja spriječit će ih nesreća i borba za život. Hoće li Hala žrtvovati svoj život za posao i spas dviju djevojčica?

Nikolina Antić

Komentari