Božićna čarolija u Vugrovcu

I ovo su polugodište učenici i učitelji OŠ Vugrovec-Kašina pripremili posljednju priredbu ove godine. Božićna je to priredba, održana 21. prosinca 2017. u 18h. Otvorili su ju voditelji, učenici 2. razreda, i to svojim kratkim igrokazom. Pozvali su potom i ravnatelja, kako bi održao kratki govor. Ma, lažem. Jučerašnji se govor dosta odužio, s obzirom na to da ravnatelj nije odolio posebnom pozdravu svim prisutnim umirovljenim profesorima (poštovanom prof. matematike Frani Pavičiću i poštovanom prof. kemije Željku Bošnjakoviću), umirovljenoj pedagoginji Blanki Abinun, kao i novoj pedagoginji, Mihaeli Šego.

Pedagoginja je stupila u svjetlost pozornice, pozdravivši sve učitelje, učenike i njihove roditelje (pozdrav nije uskratila niti bakama i djedovima, kojih je također bilo u velikom broju). Naši su zboraši otvorili priredbu svojim veselim glasićima pjevajući Okitimo dom i O kakva to svetlost najglasnije do sada, a podršku je u pozadini davao profesor Kristijan Prugovečki, inače zadužen za mikrofone. Voditelj zboraša Stanislav Ferlin se, malo je reći, ponosio uspješnim izvođenjem točke.

Uslijedio je igrokaz o ljepoti Božića dramsko-recitatorske skupine, s predvodnicom Bernardicom Hvalec Mihelić.

Učenici 1. i 3. razreda otpjevali su nam Novogodišnju pjesmu i Sretnu novu godinu, u pratnji bubnjeva te gitare Mateja Reza, pod vodstvom učiteljica Klare Vidović i Snježane Fišter

Zanimljiv filmić o tradicijskim običajima našega kraja pripremila je i profesorica Martina Ožanić, nakon čega je uslijedilo još malo pjesme. Oni koji ne znaju njemački (kao npr. ja), zaista su bili u gabuli, jer nisu mogli u potpunosti razumjeti točku profesorice Irene Đerđe-Freu dich, Maria!

Kako nijedna naša priredba ne može završiti bez pouke, engleskinje su nam, pod vodstvom profesorice Ivane Petrlić Nađ, pokazale smisao Božića svojom točkom A good things about Christmas. Natuknut ću samo kako se mnogi od nas ne možemo mjeriti s curama, jer nije lako točno i razgovjetno recitirati tekst na jeziku koji nije materinji (ali one sjajno parlaju!).

Veličanstven prizor omogućile su nam i plesačice šestih razreda (voditeljica Sanela Koščak), uz pjesmu Look what you made me do, pjevačice Taylor Swift.

Točka koju bih posebno izdvojila svakako je bila ona voditeljice Renate Budak Lovrić, Siromahova priča. Učenice 5. razreda na neko vrijeme postale su pjesnikinja (…) i njena mašta (Laura Vojnić), a poseban su ugođaj stvorili violinisti Lovro Berković i Vito Sremec uz ples Leone Radeke. Posve su zasluženo ispraćeni najvećim pljeskom (neki su pomislili da im odjekuje u glavi jer je pljeskanje potrajalo i do dvije minute).

Posljednja je točka bio ples 2. razreda, Jingle bells, uz vodstvo učiteljice Kristine Patačić.

Iza kulisa, naši su plesači, pjevači i svirači bili uzbuđeni i uplašeni, ali trema je nestala čim su se pojavili na pozornici (opet ja, tada se to tek moglo nazvati tremom!). Ako su ju i imali, učenici su veseljem i koncentracijom brzo svladali nervozu. Međutim, skakanje na mjestu i hodanje nisu uvijek posljedica istoga. Nije potrebno isticati da ima onih po prirodi živahnih. Ipak, i oni su se fokusirali na priredbu nakon samo nekoliko upozorenja.

Nakon priredbe uslijedio je mnogima omiljeni dio istoga – hrana! Besplatne kokice i više su od obične motivacije da lijenčine što sjede pred televizorom uhvate prvi bus i odgledaju priredbu (Ako nisi gledao priredbu – nemaš što raditi na štandu s kokicama!). Božićne čestitke, kuglice za bor i ukrasi samo su neki od predmeta koji su se mogli naći na božićnim štandovima vrijednih učenika. Svaki je ručni rad nagrađen kojom kovanicom – naravno, sve to zasluženo!

Iskreno mi je žao što nisam spomenula svakog učenika poimence, ali svim vam zahvaljujem na prisustvu / sudjelovanju u predstavi! Vaša vam urednica od srca želi sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu novu godinu!

Nikolina Antić

 

 

 

 

Komentari