Japanci iz Vugrovca oduševili na LiDraNu

OŠ Vugrovec-Kašina i ove se godine imala priliku pokazati u svim kategorijama općinskog LiDraNa. Naši su se glumci pokazali na svečanosti održanoj 25. siječnja 2018. plasiravši se na županijsku razinu dramskog skupnog izraza. Svladavši tremu, uz mentorstvo profesorice Renate Budak Lovrić pokazali su publici vrijednost i ljepotu prave ljubavi  svojom izvedbom japanske priče Aishateru (preporučujem da se ne mučite oko čitanja i značenja ukoliko s japanskim niste na ti!).

O kvaliteti nastupa više vam može reći činjenica da žiri nije imao ni najmanju zamjerku; malo je onih koji će se odvažiti odglumiti priču temeljenu na fizičkom kontaktu i kretnjama – koji su važniji čak i od samog teksta. Nakon silnih uzdaha olakšanja, davanja “kocki” i ushićenosti, naši su glumci morali skinuti i popriličnu količinu šminke koju su nosili oponašajući onu tradicionalnu japansku.
U par se navrata nekolicina nestašnih glumaca izgubila, stoga su detektivi (prije toga Japanci), našavši ih, sretnim korakom krenuli do picerije – nećemo reći koje – naravno, počašćeni od strane ljubaznog ravnatelja. Iako s nekoliko članova manje jer je većina pošla kućama, “usput” su svratili i do slastičarnice iskušati njene specijalitete. Naravno da su svi bili sretni i zadovoljni, a kako i ne bi kad je malo truda (ili ipak malo više) na dramskoj skupini povezalo profesoricu i devetero djece neraskidivom nitima prijateljstva…
Uspješni i u ostalim izrazima
Na pojedinačnom je scenskom nastupu učenica petog razreda Ana Galić – uz mentorstvo profesorice Renate Budak Lovrić – plasirana na županijsku razinu svojom pjesmom Smrznuto jezero More. Čestitamo našoj PoetesAni čiju rubriku u Zmajčeku svi rado čitaju!

Novinarsku su kategoriju prošli intervju Nadie Popović Zašto Hrvati uče arapski (voditeljica Dijana Požgaj) i reportaža Nikoline Antić  Kuća od slame (voditeljica Renata Budak Lovrić).

Na literarnom izražaju nažalost nema učenika naše škole koji su prošli dalje, ali unatoč tome čestitamo sudionicima koji su se usudili pokazati svoje talente na bilo kojoj od kategorija. Nama novinarima je jedino malo žao da Ćevapi našeg kolege novinara Ivana Cugšvera nisu prošli dalje, budući da su zamijećeni i pohvaljeni!Nikolina Antić

Komentari