Najljepše ljubavno pismo

Pisci i pjesnici svih uzrasta i ove su se godine mogli iskazati na natječaju organiziranom od strane Knjižnice Sesvete (13. veljače 2018.). Riječ je o 5. natječaju za najljepše ljubavno pismo u 3 kategorije: osnovna škola, srednja škola i odrasli. Iako se ove godine očekivao pozamašan broj natjecatelja, pristiglo je samo 66 pisama – 24 iz kategorije osnovna škola, 10 srednjoškolskih i čak 32 odrasla uratka. Konačnu odluku o najboljim pismima iz pojedine kategorije donijeli su članovi žirija: Ivan Babić (književnik i predsjednik), Zvonko Zečević (dramski umjetnik i pjesnik), Biserka Gašparac (knjižničarka), Diana Petrak (knjižničarka) i Anamarija Buturajac (knjižničarka).

Veseli nas da su učenici naše škole osvojili 1. (Nikolina Antić) i 3. mjesto ( Vito Sremec).

Nakon ugodne svirke i svečane dodjele nagrada, novinari Večernjeg lista “opalili su” koju fotografiju i uzeli izjave, nakon čega su se, nedugo potom, svi prisutni zasladili mirisnim krafnama i utažili žeđ Coca-Colom.

Prema komentarima žirija, ova godina zaista jest bila jedna od “nesretnijih” i manje “plodonosnih” (najvjerojatnije zbog LiDraNa koji se održava u isto vrijeme), ali ta im okolnost nije olakšala donošenje odluke. Stoga za one kojima je nagrada promakla za nijansu, ali i onima kojima ovaj natječaj nije zvučao dovoljno primamljivo, naša je knjižnica organizirala niz novih, zanimljivih događaja – Literarni maraton i Kulturni lift samo su neki od njih…

Nikolina Antić

Komentari