Premjesti svoju lokaciju na Ovdje osmaš

U petak 11.5. 2018. uz pratnju svoje drage razrednice Dijane Požgaj stigli smo na manifestaciju “Dojdi osmaš”. Mi smo se zapravo tamo “prošvercali”, jer mi smo ove godine sedmaši, ali mi se za upis u srednju školu pripremamo na vrijeme pa smo zato otišli ove godine kako bismo pravodobno prikupili materijale. Sad imamo godinu dana da ih lijepo i kvalitetno proučimo.

Prva stvar koju smo vidjeli kada smo došli do parka Zrinjevca, bila je jako puno ljudi i djece. Bilo je jako puno štandova od kojih je jedan dio bio privatnih škola. U paviljonu su nastupali učenici srednjih škola koji su glazbeno nadareni. Prvo smo prošli cijeli Zrinjevac s profesoricom skupljajući letke i tražeći škole koje nas zanimaju. Dosta škola je imalo zanimljive prezentacije i izloške kao što je na primjer PGV Prelog imao učenika koji leži na čavlima i zanimljive pokuse.

Učenice iz srednje škole u kojoj se školuju primalje u naručju su držale raznovrsne bebe.

Dosta tehničkih škola imalo je robote. Neke škole su dijelile i male poklone kao što su olovke, USB-i i slatkiši. Uz svaki štand bili su učitelji i učenici te škole koje smo mogli pitati o njihovom iskustvu u toj školi. Kod štanda za MIOC smo mogli saznati mnogo o njihovom IB programu. Kod štanda TŠ Ruđera Boškovića su mi rekli da njihova škola ima druge najbolje rezultate u državi iza MIOC-a.  Nama je bilo jako zabavno i  informativno zato što smo mogli pitati učenike iz škola kako im je.

Mali savjet… Kada uzmete letak prvo pogledajte što iza piše kao na primjer “Školarina – 33.000 HRK” (kao što je pisalo na letku informatičke srednje škole koja nas je privukla), a mi smo mislili da je besplatno…

Martin Saraga i Tin Pavlović

Komentari