Uređenje školskog okoliša

U četvrtak 10. svibnja 2018. učenici-volonteri 2. c razreda PŠ Vugrovec su u sklopu projekta „Školski volonteri“ uz pomoć učiteljica Snježane Prusec Kovačić i Anite Jeren, roditelja i domara Stjepana uredili okoliš škole.

Zrinjevac nam je uz veliku pomoć ravnatelja Vladimira Vugera donirao zemlju koja nam je bila potrebna za sadnju cvijeća. Uređivao se stražnji-novi ulaz škole te novo parkiralište koje se nalazi iza škole. Učenici su taj dan u školu donijeli cvijeće koje su sadili u cvjetnjaku.

Roditelji su donirali automobilske gume koje su učenici i roditelji obojili veselim bojama. Šarene gume su rasporedili po parkiralištu te su u njih stavili zemlju i posadili cvijeće. Djeca su pomagala domaru Stjepanu zemlju prebaciti u cvjetnjak. Nosili su zemlju u kanticama i tačkama. Dio učenika je svojim vrtlarskim alatom poravnavao zemlju i radio rupe za cvijeće. Nakon napornog rada, uslijedila je i mala pauza u kojoj su učenici popili sok.

Osim učenika 2.c razreda velika pomoć je bila i starija volonterka Ana, učenica 6. c razreda koja je pomagala oko sadnje i uz pomoć drugašica Lucije i Dore zalila sve posađeno cvijeće. Bila je ovo lijepa eko akcija uređenja okoliša. Učenicima se jako svidjelo bojanje guma i sadnja cvijeća te tako već imaju planove za sadnju iduće godine.

Anita Jeren

 

Komentari