Znanost, umjetnost, kviz i ostale zanimljive stvari

Nakon što je održana priredba povodom Dana škole, posjetitelji su mogli posjetiti brojne zanimljive radionice koje su za njih pripremili učitelji naše škole zajedno sa svojim učenicima. Kako su se na njima proveli, izvijestili su nas naši novinari.

Znanstveni kutak

Čim sam ušao u znanstveni kutak odmah mi je bilo jasno zašto sam došao. Bio je veoma raznolik i pun zanimljivih stvari. Privukao me je na prvu. Prvo samo otišao do velike karte svijeta. Tamo sam stavljao slike životinje na dijelove svijeta u kojem one žive. Većinu sam ih znao gdje pripadaju, ali za njih par nisam bio siguran. Tada su mi pomogli učenici koji su prezentirali tu igru. Zatim sam otišao do stola s aditivima. Tamo su mi objasnili što su aditivi i kako su štetni. Saznao sam kako obične stvari poput pašete, cole i cedevite imaju dosta aditiva. Čim sam završio s time krenuo sam spajati zemlje sa njihovim tradicionalnim jelima. Igra baš po mom ukusu. Ubrzo sam završio sa tim jer sam veliki ekspert u hrani. Nakon toga dolazim do svoga najdražega dijela – proučavanje pčela. Tu sam se najviše zabavio jer sam gledao njezine organe uz odličnu pratnju voditelja. Odlično sam se zabavio ove godine samo je nedostajalo nešto fizike i kemije jer je ovo ipak znanstveni kutak.

Martin Bogdanović

Likovna radionica

Likovnu radionicu vodila je učiteljica Verica Jadanec. Pročitajte o čemu se radi! Radili su mozaik pokraj školske kuhinje, na stolu za hranu. Sudjelovali su Donatela Granić i Marko Mikić. Svi su gledali i razgledavali radove.

Učiteljica Verica dala nam je izjavu.

Tema je bila mozaik na jedan tradicionalan način s tim da smo koristili moderne materijale.Na kombinaciju mozaika stakala u boji lijepljenih na drvenu ploču koji datiraju još iz Antike. Naročito su Rimljani voljeli mozaike. Stavljali su ih na podove i njihovi su mozaici bili od različitih vrsta mramora. Kršćani su prvi počeli stavljati mozaike na zidove i njihovi mozaici su bili od različitih materijala npr. od zlata da bi se i danas mozaik koristio u suvremenoj umjetnosti. Može biti na zidu, može biti na pokretnoj ploči. Djeca inače vole raditi mozaik.

Saznali smo nešto novo o mozaiku i o njegovoj povijesti!

Učiteljice Verica jadanec i Katarina Hauer organizirale su i izložbu likovnih radova nadarenih učenika naše škole.

Margita Lukačić, Natalia Stjepić

Pub kviz

Pub kviz je započeo tako što nas se skupilo taman za 5 ekipa. Mi smo odabrali profesoricu Maškrain i svi ostali su odbrali profesoru koje su htjeli. Profesor Kristijan Prugovečki i Damir Obad su uspjeli dovesti predstavnicu Hrvatskog kvizaškog saveza. Častili su nas neograničenom količinom kole i čipsa. Svaka ekipa je odabrala svoje ime, a naše je bilo Roj Teletubbiesa i bili smo prvi. Nagrada je bila još kole i čipsa. Kada je došao ravnatelj i njegova družina mi smo imali plan da ih “prevarimo”. Oni su odgovarali prvi i njima su trebali dati teža pitanja. Imali su 10 točnih odgovora. Pa smo onda mi odgovarali na lakša pitanja iako smo mi mislili da smo dobili mi teža, a oni lakša. Mi smo imali samo 7 točnih odgovora, što znači da smo izgubili. Mislili smo da to nije bilo fer pošto je njih bilo 5, a nas 4. Pitanja u kvizu su bila o općoj kulturi, sportu, umjetosti i znanosti. Profesor Prugovečki se cijelo vrijeme smijao našem neznanju. Bio je uvijek nasmiješen.

Tin Pavlović, Leonardo Tome i Martin Saraga

Volonteri

Na izložbi Volonterskog kluba naše škole mogli smo vidjeti kako djeca iz PŠ Vugrovec pomažu. Fotografije su pokazivale humanitarne akcije, druženje učenika sa starijima u Domu za stare i nemoćne, osmaši su pomagali drugašima u pisanju domaće zadaće i učenju.  Tamo su se nalazila 3 plakata u crvenoj, žutoj te zelenoj boji. Bili su prekrasni i moglo se vidjeti puno humanih djela koja su učinili učenici koji pohađaju ovu izvannastavnu aktivnost.

Ana Cugšver

Von Zagreb bis Berlin

Bilo nam je jako zabavno na igraonici koju su za nas organizirale učiteljice njemačkog jezika naše škole. Igrali smo jednu igru koja podsjeća na Čovječe ne ljuti se u kojoj je pobjednik bio onaj koji prvi stigne do Berlina . Tko prvi dođe, on je pobjednik i on je dobio bombone. Vidjela sam puno stvari vezanih uz terenske nastave u Njemačku i Austriju, ali i općenito uz učenje njemačkog koje su bile jako zanimljive. Na primjer jako su mi se svidjele jedne naočale. Kada smo igrali  igru s njima pravila su bila da baciš kockicu i onda izvučeš jednu karticu gdje piše neko njemačko pitanje i onda si morao na to pitanje odgovoriti i ako nisi znao pomogla nam je profesorica iz njemačkog jezika. Meni je bilo super, ustvari bilo mi je odlično i jako sam se zabavila.

Nikolina Cugšver

Break dance

Učiteljica Ksenija Kovačić i njezin sin, bivši učenik naše škole za zainteresirane učenike u dvorani su održali radionicu break dancea. Sven je zainteresirao učenike i pokazao im je pregršt interesantnih i efektnih pokreta.

Filcanje

Učenici koji su umjetnički nastrojeni, ali i oni koji se vole opustiti mogli su sudjelovati u radionici filcanja koju je vodila učiteljica Adela Barbić zajedno s učenicima koji filcanju u sklopu izvannastavne aktivnosti koju ona vodi. Posjetitelji su mogli izraditi zanimljive stvari od vune, a i pogledati što su učenici izradili tijekom godine.

Radionice su bile zanimljive, raznovrsne i odlično posjećene i oni koji su ih organizirali, kao i oni koji su sudjelovali u njima bili su jako zadovoljni i odlično su se proveli.

 

Komentari