Dve vure literature

Povodom Dana škole održale su se raznorazne radionice i jedna od tih radionica bila je Dve vure literature.

Na njoj su se nalazili razni kutci s raznim igrama i malim stvaralačkim zadatcima. Neke od ponuđenih aktivnosti su bile izrada origamija pod nazivom Ak’ bi štel origami, dojdi k nami koje su održale Doroteja Bukovski i Klara Lucija Pandek. Prezentirala se i manga, a tu radionicu je održao Marko Vuger, a zvala se Više volimo mangu nego gangu. Tim aktivnostima predstavljena je prošlogodišnja tema broja Zvona. Imali smo i arapski čaj od karamele koji nam je nabavila naša profesorica Dijana Požgaj.

Isto tako, profesorica je pisala naša imena na arapskome jeziku na papiriće. To su bile aktivnosti koje su prezentirale ovogodišnju temu našeg Zmajčeka.

Imali smo i radionicu Sva lica slikovnica na kojoj su djeca morala pronaći parove naziva slikovnica i detalja iz njih (memory kartice). Na taj način predstavili smo 15 slikovnica koje su naši učenici izradili za natječaj Moja prva knjiga.

I čitateljski klub je predstavio svoj rad tijekom godine izradom atraktivnih straničnika i odvijalo se pogađanje naslova na temelju naslovnice.

Posjetitelji su mogli ubrati pjesmu iz dvije kutije. U jednoj su se nalazile pjesme naše PoetesAne, a u drugoj šaljive kajkavske pjesmice.

U prostorijama knjižnice svoj rad su prezentirali Glagoljaši i Mali knjižničari. U sklopu Dana škole glagoljaši su napravili kratku prezentaciju i plakat, te izrađivali nakit i razne druge ukrase. Ukrašavali su svijećnjake pišući slova gliterom. Izradili su ukrase od glinamola i ukrasili ih slovima. Svima su pokazali što je zapravo glagoljica i pokazali da nešto tako staro može biti fora.

 

Mali knjižničari predstavili su svoju čarobnu kutiju i ovogodišnji rad.

U knjižnici je i upriličena izložba brojnih pohvalnica s literarnih i novinarskih natječaja na kojima su naši učenici postigli odlične rezultate ove godine.

Svi prisutni odlično su se zabavili i ponešto novo su naučili i vidjeli.

Doroteja Bukovski, Nika Jazbec, Ana Tomašek

 

 

Komentari