Kolorflorista – radionica s više ciljeva

 

U petak smo u našoj školi obilježili Dan kruha s ciljem da mislimo na one koji nemaju. Nakon što su potrepštine skupljene u matičnoj i područnim školama, kombi pun hrane je krenuo put pučke kuhinje.

Razmišljanje o onima koji nemaju dovoljno ne bi trebalo stati nakon toga dana. Kolorflorista je radionica koja je održana u subotu u Botaničaru, a sve polaznice i polaznici radionice su donirali određeni iznos humanitarnoj organizaciji Krug ljubavi koja brine o djeci diljem svijeta (donira hranu i medicinske potrepštine te osigurava potrebni pribor za školovanje).

Na radionici se učilo o prirodnim bojama biljaka oko nas, ali i kako se one mogu mijenjati dodavanjem već limuna ili obične sode bikarbone. Pomoću nekoliko malih trikova naše su biljke mijenjale svoju boju, a i otkriveno nam je da bumbari i drugi kukci vide boje drugačije od nas. Nama nezanimljiva unutrašnjost smeđe grančice je za njih primamljive plave boje.

Radionica Kolorflorista je omogućila nova znanja, ali i podsjetila nas sve koliko je važno da mislimo na druge oko sebe te da im uvijek trebamo pomoći! J

 

Ana Novotny

 

 

Komentari