Mali princ na božićnoj priredbi u Kašini

Mali princ proputovao je mnoge planete, a za ovaj Božić odlučio je doputovati u Kašinu te je 19. prosinca prisustvovao priredbi u našoj matičnoj školi. U Kašini su ga dočekale zanimljive točke. Nakon pozdravnog govora voditeljice Lee, svima okupljenima obratio se ravnatelj naše škole. U svojem govoru spomenuo je i ovogodišnji uspjeh našeg Zmajčeka. Prva točka je bila Ples svijetlosti koji je sa svojim učenicima uvježbala učiteljica Ksenija Kovačić.

Oni su bili prvi i razbili su led u našoj dvorani. Plesali su na pjesmu Zbog tebe. Svi su bili u crnom i plešući su držali svijeće što je bilo jako efektno u zamračenoj dvorani. Nakon prve točke svjedočili smo razgovoru Maloga princa i anđela koji su nakon razgovora sjeli kraj malog djetešca – Isusa.

Zbor naše škole donio nam je zimski ugođaj otpjevavši pjesmu pod nazivom Prvi snijeg.

Učenice 6. b razreda naše škole koje uče ukrajinski jezik otpričale su nam priču Maloga princa na ukrajinskom jeziku kroz pjesmu, ples i glumu.

Prvašići iz 1. a razreda imali su debitantski nastup te su otpjevali Zvončiće pred ponosnim roditeljima. Učenici četvrtih razreda koji uče njemački jezik otpjevali su pjesmu Laterne, Laterne na njemačkom.

Slijedila je plesna točka u kojoj su učenice 4. a otplesale ples na pjesmu All I Want For Christmas Is You.

Nakon plesa ponovno smo susreli Malog princa i anđela te su nam u razgovoru otkrili da je put do sreće imati prijatelja. Slijedio je film na engleskom jeziku I want a hippopotamus for Christmas.  Učenici 2. a razreda su glumili igrokaz “Mali princ”. Meni se izvedba jako svidjela i uživala sam u njoj, makar sam ju vidjela puno puta. Moj brat Josip je glumio glavnu ulogu (Malog princa) i jako sam ponosna na njega. Znam da su mnogo vježbali, i trud se na kraju i isplatio. Na početku su Mali princ i ruža uživali u pogledu na zvijezde, a u cijelom igrokazu još su se spominjali: poslovni čovjek, kralj, lisica, čovjek sa svjetiljkom, a na kraju su četiri dječaka recitirala. Ako ste pročitali knjigu ili pogledali film, (vjerujem da jeste) nemam Vam što više govoriti. Zahvaljujem se na izvedenoj točki, uloženom trudu, cijeloj izvedbi, cijelom 2. a i učiteljici Davorki Arbutini koja je sve to i osmislila. Čula sam da će s tom točkom ići na LiDraNo, pa im tamo želim mnogo sreće i zabave. Nadam se da će i sljedeće godine oduševiti publiku s nekom novom izvedbom, jer dovoljno je samo pogledati u nebo.

Slijedio je, meni jedni od najdražih, 1.a razred. Otpjevali su pjesmu Od Božića do Božića. Uvježbala ih je učiteljica Klara Vidović. Bili su jako dobri i preslatki.

Božićnu pouku prenijela nam je dramska skupina pod vodstvom učiteljice Antonije Josipović.

Učenici produženog boravka pjesmom su poželjeli Sretan Božić svakome.

Anđeo i Mali princ na kraju priredbe poučili su nas važnim porukama kao što su “Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati.”
“Mnogo je teže suditi sebi samome nego drugima.”
“Ako uspiješ sebi dobro suditi, znači da si pravi mudrac.”
“Zato je važno samo srcem gledati jer ono bitno očima je nevidljivo.”
Za kraj priredbe zbor naše škole priuštio nam je “Bijeli Božić” koji nažalost uživo nismo doživjeli već godinama.

Ovogodišnji glavni hit na priredbi je bilo božićno fotkanje u knjižnici koje su organizirale fotografske grupe naše škole. Posjetitelji i zaposlenici škole fotografirali su se sa zanimljivim rekvizitima i pozadinama, a zauzvrat su mogli donirati iznos po želji, a prikupljenim novcem obnovit ćemo fond naše školske knjižnice.

Lana Jurišić, Magdalena Denić, Lucija Palikuća, Ema Palikuća

Komentari