Astronomija preko zimskih praznika u PŠ Vugrovec

Da mi je netko rekao kako ću crtati po zidovima škole i da će me profesori čak i poticati na to, rekla bi mu da mu baš i nisu sve daske na broju. No upravo to se desilo preko zimskih praznika u školi Vugrovec.

Osmaši iz naše škole su u dogovoru s profesoricom Jadanec i profesorom Prugovečkim proveli četiri dana uljepšavajući zidove motivima iz astronomije. Još prije smo zaključili kako zidovi Škole izgledaju pomalo prazno i kako bi trebali po tom pitanju nešto poduzeti, a ravnatelj se složio s idejom i nabavio nam potreban materijal za rad.

Radovi su započeli nanošenjem impregnacijske boje na zidove. Uslijedilo je crtanje velikog kruga u hodniku Škole, njegovo bojanje…

 

 

I crtanje sazviježđa…

Preciznim potezima kista su se posebno istaknuli učenici Dora Balog, Bojan Brmbota Horvat, Ana Vuger i Nika Jazbec. Boji je trebalo dati vremena da se osuši, a crtanje po stropu je znatno otežavalo posao, no učenike to nije puno omelo u njihovom radu : daapače, izgleda da su se I dobro zabavljali crtajući što se može vidjeti i iz slika.

U međuvremenu su učenici Marko Vuger i Lorena Čvek sprejevima i kistovima nacrtali Rakovu maglicu, prekrasnu maglicu u sazviježđu bika koja je nastala eksplozijom supernove.

Nama je preko praznika bilo zanimljivo – nadamo se da Vam se naši radovi sviđaju i da će vas zainteresirati za astronomiju!

Maja Mikša, 8.e

Komentari