Ninin 3 u 1

IŠČEKIVANJE JE DOBAR TRENER

Ovaj je tjedan bio kakav se „rodi“ jednom u deset godina. Stres, nestrpljivost, zabrinutost, napetost… Ali ima iščekivanje rezultata državnoga LiDraNa, Novigradskoga proljeća i Županijskog natjecanja iz hrvatskoga jezika i dobrih strana. Osim što je sjajna vježba (za živce i male sive stanice), iščekivanje budi u vama natjecateljski duh, postavlja sva osjetila u stanje pripravnosti, otkriva vam čari egzistencije. I to je dovoljno – jer osjećate da osjećate. Adrenalin vas, prije nego što vas toliko omami da niste sigurni ni jeste li, učini živima. Rasvijetli i najmračnije kutove u vama. Adrenalin učini da shvaćate i uviđate ono što prije niste. Uočavate i najsitnije detalje, što će reći: (konačno) postajete kritični. I nesigurni. Ponekad oboje.

 

STAYIN’ UP ALL NIGHT

Prijavnice za tri gore navedena događaja bezecirale su posebno mjesto u dnevnome rasporedu mojih profesorica Renate Budak Lovrić te Dijane Požgaj (a ponekad je to značilo i žrtvovanje slobodnog vremena). Nebrojeno puta su iznova i iznova popunjavale obrasce, zajedno sa mnom pratile „stanje“ na stranicama AZOO-a… Dok konačno nismo dočekale rezultate – najprije Novigradskog proljeća. I ove godine idemo na izlet u Novigrad, ali ovaj put u brojnijem društvu – osim profesorice Renate i mene (literarna radionica) na Novigradskim će stranputicama korake brojati i profesorica Dijana (radionica novina na Internetu), kao i njena kćer Larisa (radionica slikovnice). Ne možemo dočekati!

učiteljica Renata i Nina u Novigradu

ZMAJČEK, KRAJ SUŠI U UAE I KATEDRALA SVETOG JAKOVA

Samo nekoliko dana kasnije ponovno nas je „zatresao“ pozitivan šok. Naš je Zmajček pozvan na državni LiDraNo, baš kao i rad Martina Bogdanovića Kraj suši u UAE? Dvostruki je to uspjeh mentorice i profesorice Dijane Požgaj, koja (u društvu Martina Bogdanovića i mene, glavne urednice) već 25.3. putuje u Šibenik na kratak, sladak – a zaslužen i toliko potreban odmor…

naši novinari Nikolina Antić i Martin Bogdanović s novinarkom Mirelom Lilek

OVO JE ZADNJI – A OVO JE OBEĆANJE

Sredinu tjedna dočekali smo Županijskim natjecanjem iz hrvatskoga jezika, na kojem su se u pratnji dviju mentorica pojavili i učenici naše škole, Tin Pavlović i ja. Profesorica Dijana nekoliko je sati pratila rezultate Natjecanja, a njenu vijest o istima osobno sam dočekala bez daha, nestrpljivo i napeto. Naime, od 290 natjecatelja zauzela sam 12., a Tin 23. mjesto. Profesorice, ali i mi sami, izuzetno smo zadovoljni rezultatima i stečenim iskustvom, a najviše od svega smo zahvalni svojim profesoricama na ukazanom povjerenju, utrošenom vremenu te dokazanoj ljubavi i podršci.

radovi učenika OŠ Petra Preradovića

I za kraj:
zmajoljupci, zapalite Hrvatsku!

Srdačan pozdrav,
vaša glavna urednica, Nikolina Antić

Komentari