Veliki zločesti lisac i druge priče

Nagrađivani animirani francuski film „Veliki zločesti lisac i druge priče“ je privukao i našu pažnju pa smo ga u četvrtak 6. lipnja išli pogledati. Četvrtaši su sa svojom učiteljicom Snježanom Fišter prvi stigli, a uskoro su im se pridružili i učenici PŠ Planina.
Zauzeli su u dvorani najbolja mjesta i s nestrpljenjem su iščekivali početak projekcije. Film je bio jako zabavan jer se su se mnogi smijali cijelo vrijeme avanturama lisca, praščića i drugih likova.
Idućega dana, u petak, učenici PŠ Planina su imali sat sa mnom tijekom kojega smo razgovarali o filmu. Najviše smo analizirali priču s liscem jer je trenirao hrabrost, a vuk ga je stalno zezao da je kukavica. Hrabrost i kukavičluk su ljudske osobine stoga su učenici napisali na papir kako su oni postali hrabri u situacijama koje im nisu bile jednostavne:
„Bila sam kukavica kada sam morala plivati 200m delfin na natjecanju. Bojala sam se i mislila sam da ne mogu, ali sam skupila hrabrosti i počela sam samo plivati. Noge i ruke su me boljele, ali sam stisnula zube i dovršila sam. Uspjela sam! Bila sam jako ponosna na sebe, no se samo ja, već i moj trener i prijatelji.“

Marija Roginić

„Ja sam bio kukavica na prvoj školskoj priredbi. Jako sam se bojao. Tijelo mi je drhtalo, no nekako sam skupio hrabrosti da ‘odradim’ tu priredbu. Strah me bilo i na drugim priredbama, ali uvijek pomislim na tu prvu jer sam uspio ili na nešto vedro i tada strah ode iz moje glave.“

Filip Gregurec

Kao što vidimo, strah se ipak da istjerati iz kosti!
knjižničarka Ana

Komentari