Izabrali smo novu glavnu urednicu Zmajčeka

Napeti izbori

Svaki početak je zabavan, a upravo takav je bio i moj početak rada u redakciji Zmajčeka za ovu školsku godinu. Dana 18. 9. 2019., imali smo sat novinarske. Ali to nije bio običan sat, već je bilo vrijeme za odabir nove glavne urednice. Urednika nismo mogli odabrati jer u našoj grupi koja čini uredništvo Zmajčeka ove godine muških članova nema. Naša voditeljica odlučila je da upravo netko iz naše grupe zaslužuje ovu laskavu titulu. Svi smo se jako veselili i bilo je napeto. Naravno, gledajući na Nikolinin posao koji je obavljala ovih godina, zaista joj se divim na svemu što je učinila i postigla i jako sam ponosna na sve njezine članke i uspjehe. I tako smo mi sjeli i krenulo je glasanje. Kandidirale smo se Margita Lukačić i ja. Svaka od nas prezentirala je ostatku uredništva zašto bi baš ona trebala preuzeti ovu dužnost. Glasanje nije trajalo dugo, a za glavnu urednicu su odabrali mene. Bila sam, pa, doista začuđena, jer jednostavno si nisam mogla zamisliti takvo nešto. A pogotovo kada se prisjetim 5. razreda kada sam se tek pridružila Novinarskoj grupi i kad mi je to bilo skroz nešto novo.

Moje osvajanje Nobelove nagrade

U početku nisam niti bila svjesna da sam upravo ja izabrana, jer to je zaista nešto predivno i veliko za mene. Pričam o tome kao da pričam o Nobelovoj nagradi, no zaista sam bila, a i sad sam oduševljena i nadam se da ću odlično i savjesno obavljati svoj posao, kao što je to činila moja prethodnica Nikolina.

Bivša glavna urednica moj je uzor

Bit će teško zamijeniti Nikolinu jer smatram da je ona zaista posebna i  u svojih 13 godina nisam upoznala nekoga poput nje, jer ju smatram divnom osobom koja što god piše piše s ljubavlju  i talentom. Sigurna sam da mi je ona najveći uzor u ovom poslu i da ću se svo vrijeme na nju ugledati. Evo, još nisam došla k sebi, a prošla su dva dana. Mislim da je malo tko svjestan koliko mi to puno znači.

Naš uspjeh rezultat je timskoga rada

preuzimanje nagrade Jutarnjeg lista

Prema mom mišljenju kvalitetan rad u  Novinarskoj grupi je nešto što ne može bilo tko obavljati. Proteklih nekoliko godina svi zajedno obavljali smo odličan posao koji je predvodila Nikolina Antić, ali svi novinari i učitelji suradnici dali su svoj doprinos. Ove godine, grupa novinara se još povećala. Veseli me što nam se pridružilo dvadesetak novih petaša, oformit ćemo i grupu Malih novinara u jednom četvrtom razredu pa sam sigurna da ćemo nastaviti objavljivati odlične i originalne članke i nadam se da će i ove godine naš trud, rad, maštovitost i predanost biti prepoznati. Iskreno se nadam da ću biti dobra glavna urednica i sigurno ću davati maksimalno od sebe. Svojoj redakciji želim uspješan rad u ovoj školskoj godini.

vaša nova glavna urednica, Magdalena Denić

Komentari