HEP – mali genijalci

Naša škola se prijavila na natječaj u kojem HEP donira 100 računala koje će raspodijeliti školama pobjednicima. U uvjetima natječaja nije bio definiran točan datum objave rezultata. Povodom tog natječaja filmska grupa naše škole osmislila je i snimila zanimljiv video uradak.

Do ideje se došlo sasvim slučajno. Profesorica Marina Šenjug Sertić je pronašla prijavnicu te su se filmaši odlučili prijaviti i osmisliti humorističnu reklamu koja bi nas mogla dovesti do pobjede. Cilj im je bio osmisliti dvominutno čudo koje će dokazati da smo mi baš ta škola kojoj pod hitno trebaju nova računala. Odlučili su se za parodiju, a kao predložak im je poslužila HEP-ova reklama s pjesmom „Sjaj u tami” koja lako „zapne” u uhu. Od ideje do realizacije stigli su u samo tjedan dana. U osmišljavanju i oblikovanju filma sudjelovali su samo filmaši, no kako su im trebali i statisti, nagovorili su 6. a i njihovu razrednicu Željanu Fabijanić da im budu na raspolaganju. U osmišljavanju i snimanju nije bilo problema ni dosade jer kod njih uvijek vlada zabavna i luda atmosfera.

Kako izgleda film možete pogledati na sljedećoj poveznici.

Evo koje su bile uloge:

Snimateljica je bila Dora Soldo. Antonio Mađer je čovjek od transformacije, Borna Trnjanac je komičar, Alana Paj je bila zadužena za disciplinu. Nika Subotnik i Ivona Motik potrudile su se oko knjige snimanja, a glumci Any Šebek, Rafaela Puškarić i Patrik Tome pažljivo su pratili upute. Ana Tomas je statirala i uključivala se u sve poslove.
Nadamo se da ćemo pobijediti. Držite fige jer možda se nađemo među pobjednicima natječaja.

Ema Palikuća

Komentari