Dan kruha u Vugrovcu

Kao i svake godine, u PŠ Vugrovec obilježili smo Dan kruha. Ove godine, 18. listopada 2019. u 12 sati povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, predavanje nam je održala sestra Ljilja Lončar iz udruge Zdenac, koja ju je i osnovala. Cijela škola se okupila u blagovaonici, odnosno predvorju škole.

Prvo smo vidjeli na videu kako djeca pjevaju himnu Zdenca. Sestra Lončar nam je pričala o dječaku Charlesu iz Afrike koji je bio marljiv učenik, a i volonter. Prvo je volonterka Zdenca pomagala njemu, a onda je on pomagao je jednoj slijepoj baki, koja mu uopće nije bila u rodu, donoseći joj vodu. To je lijepo od njega. Sve smo to vidjeli u filmu koji nam je pustila. Od sestre Lončar smo saznali da postoje mnoga djeca koja trebaju našu pomoć. Svi smo pozorno slušali i bili smo vrlo tihi i pažljivi.

učenici 5. c predaju kruh sestri Lončar

Učenici škole donijeli su kolače i ostale pekarske proizvode koje je naš župnik vlč. Filip Lucić blagoslovio. Svatko je donio nešto od kuće. Dvije mame iz našeg razreda napravile su velike košarice koje su išle na blagoslov. Svi smo se lijepo proveli. Kad je priredba završila svi razredi su se vratili u svoje učionice, a mi smo počeli rješavati Hrvatski. Nakon Hrvatskog, počastili smo se slasticama koje smo donijeli. Svi smo se lijepo najeli i zahvalili smo što imamo kruh. Kad smo zahvalili, nastavili smo s nastavom.

Nakon predavanja i blagoslova mnogi učenici su pomogli unijeti u kombi gospodina Židaka ono što smo tijekom tjedna marljivo skupljali za potrebite te su se za jedno s voditeljicom projekta Mirjanom Novak, ravnateljem, vjeroučiteljima Pavlicom i Ivanom Turčić te prof. Damirom Obadom uputili prema pučkoj kuhinji na Kaptolu. Zahvaljujemo svima koji su pomogli!

Magdalena Ćorić, Nela Pantlik Paljug, Veronika Ramljak, Laura Vrban, Ema Rustan, Dora Lisak, Jana Lisak

(male novinarke 4. c razreda)

Komentari