Obilježili smo Black History Month

Veljača je mjesec u kojem se na različite načine odaje počast Afroamerikancima i njihovoj povijesti, te se promišlja o povijesti i sadašnjosti Afroamerikanaca a time i SAD-a u cijelosti. U srijedu, 26. 2. 2020. posjetili smo Knjižnicu Jelkovec. Tamo smo prisustvovali predavanju “My Family Story” gospođe Wylite L. Bell iz Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država. Na ovaj način obilježili smo Black History Month .

Ova vrlo, vrlo rijetka slika prikazuje njezinog pra-pra-pra-pradjeda, koji je bio rob na plantaži, vjerojatno duhana, u državi North Carolina.
Nakon priče gđe Bell, kroz razgovor na engleskom jeziku, saznali smo neke zanimljivosti iz njezinog života te njezina različita životna iskustva. Između ostalog saznali smo da je puno godina radila u Aziji.
Predavanje je bilo zanimljivo i poučno. Zanimljivo mi je bilo to kako se oni zanimaju za povijest svoje obitelji. Jedina stvar koja nas je mučila je bila vrijeme – bilo je hladno i kišovito, ali nas je pri povratku nakratko obradovao snijeg.

neočekivani snijeg donio nam je radost

DOJMOVI OSTALIH UČENIKA O PREDAVANJU:

Leon: Bilo je zabavno učiti o prošlosti jedne obitelji. Zanimljivo je to sto većina „crnih” obitelji ima sličnu prošlost.

Petar: Bilo mi je lijepo slušati predavanje o njezinoj obitelji i njihovom načinu života koji je drugačiji od našeg.

Petra: Bilo mi je zanimljivo, pogotovo to što je istinita priča i odlično je ispričala tu priču.

Lorena: Meni prezentacija nije bila ništa posebno. Pogotovo kada je rekla da većina crnih osoba ima takvu prošlost.

Ana: Bilo bi super da nije bilo – 5000 stupnjeva (vani).

Sara: Bilo je zanimljivo slušati predavanje o njezinoj obitelji. Lijepo je to što je podijelila svoju priču s nama.

Bernard: Predavanje je bilo poučno. Zahvaljujući njemu proširio sam svoje znanje o toj temi. Najzanimljivije mi je to što Afrikoamerikanci i dalje njeguju neke stare običaje koji potječu još iz 17. stoljeća.

Leonora: Bilo je zanimljivo i poučno. Bilo je fora slušati o prošlosti.

Borna Rezo, 7.c

Komentari