Virtualna Noć knjige

Ove godine su Svjetski dan knjige i Noć knjige obilježeni virtualnim putem. Knjižničarke su organizirale različite aktivnosti i projekte u kojima su mogli svi sudjelovati. Budući da je ovogodišnja tema Noći knjige bila „Knjige koje su mijenjale svijet“, u tome su se duhu rodile zanimljive ideje.

Knjižničarka Katarina je u suradnji s učiteljicama razredne nastava i učenicima osmislila projekt koji je trajao nekoliko dana, a konačni je ishod bio vidljiv jučer, 23. travnja, upravo na dan kada smo svi u Hrvatskoj slavili Noć knjige. Naime, učenici su se prisjetili književnih djela koja su im draga te su uz svoju ilustraciju napisali pouku toga djela. Prikupljena su ostvarenja postala dio virtualne izložbe pod nazivom „Knjige mogu promijeniti svijet – poruke književnih djela“, a izložbu možete pogledati putem poveznice koja je dostupna u virtualnoj učionici.

Male knjižničarke iz PŠ Vugrovec su za Noć knjige odale zašto vole čitati te koje su im knjige ostale u lijepom sjećanju. Neke od njih su za potrebe projekta postale prave knjižničarke te su pokazale kako bi njihova knjižnica izgledala.

Učenici predmetne nastave su kronološki pregled knjiga koje su mijenjale razmišljanja i poticale maštanje mogli pogledati u knjižici koju su za njih izradile knjižničarke Katarina i Ana. Ona je, također, dostupna u virtualnoj učionici.

Tu nije kraj zanimljivim informacijama i aktivnostima jer su učenici i učitelji mogli odigrati dva kviza.
Još jedna Noć knjige je prošla… Obilježili smo je bez druženja u knjižnici, ali je važno da je naše druženje bilo moguće barem pomoću ekrana. Nismo knjige listali i nismo čuli naše zaigrane glasove, ali smo skrolajući ipak proslavili i čitanje i znanje koje uvijek, složite ćemo se, hrabro pobjeđuje.

Nadamo se da se uskoro vidimo u knjižnici! 

knjižničarke Katarina i Ana

Komentari