Večer matematike 2020.

Ove godine, iz poznatih razloga Večer matematike se nije održala u standardnom izdanju. Organizator manifestacije je Hrvatsko matematičko društvo, a i ove je godine sponzor Večeri matematike bio Matific. Matific je digitalni program za učenje i podučavanje matematike koji sadrži zadatke od predškolskog uzrasta do šestog razreda osnovne škole.
Od Hrvatskog matematičkog društva učitelji su dobili upute tj. prijedlog na koji ove godine odraditi Večer matematike i naravno materijale za izvedbu.
zadaci su bili vrlo zanimljivi
U našoj školi je Večer matematike održana je u tjednu od 30.11. pa do 4.12. Svatko od učitelja koji su se priključili, birao je vlastiti termin, vrijeme i način održavanja…

Uglavnom su niži razredi odradili Večer matematike u svojim učionicama, a bilo je i onih koji su materijale objavili kako bi i roditelji doma sa svojom djecom mogli odigrati koju igru.
Učiteljice viših razreda materijale objavila s objavile u Google Classroomu i učenike su uputile da odaberu koju igru i odigraju ju kod kuće s braćom, sestrama, roditeljima…
U aktivnostima Večeri matematike ove godine u našoj školi sudjelovalo je sveukupno 190 učenika, učitelja, roditelja, braće i sestara, baka i djedova.
Jelena Feist Kuruc

Komentari