Učenici PŠ Planine Donje dobili su Preporuku za sv. Nikolu.

učenici ponosno drže svoje preporuke

Nije bilo lako dobiti preporuku; učenici su morali napisati pismo Nikoli i iskreno mu priznati kada nisu bili dobri i obećati da će se popraviti te to pismo pred svima pročitati. Učenici 1. i 2. razreda nisu čitali pisma već su pred svima obećali da će nastojati biti dobri.

Na priredbi koja to nije bila poštivale su se epidemiološke mjere (maske, razmak, 15 min trajanja), ali se ipak dogodio jedan incident koji je sretno završio. Naime, jedan učenik nije napisao pismo jer ne vjeruje u sv. Nikolu. Dok su njegovi prijatelji iz 3. i 4. razreda prvašima i drugašima čitali pisma, on je listao Plavi oglasnik ne bi li pronašao kakav zanimljiv oglas za sebe. Naime, učenik bi silno želio kravu, dobio je novce za prvu pričest , ali roditelji taj pothvat  ne odobravaju. Naš Sven nije našao oglas za kravu, ali je pronašao oglas sv. Nikole! Ushićeno i na sav glas ga je pročitao te odlučio da ipak vjeruje u sv. Nikolu i na brzinu mu napisao pismo.

Svaki učenik dobio je preporuku jer je svaki učenik pred svima obećao (neki su i braća) da će se popraviti. Najteža odluka bila je popraviti odnos s braćom i sestrama. Većina učenika priznaje da to neće biti lako, ali da će dati sve od sebe.

Preporuku će učenici staviti u čizmicu u subotu navečer tako da sveti Nikola vidi da se to dijete  trudilo biti dobro.

 

Pogledajte na fotografijama kako je to izgledalo, pročitajte oglas svetog Nikole te pisma učenika.

preporuka će u čizmi dočekati Sv. Nikolu

Pisma svetom Nikoli učenika PŠ Planina Donja

Dragi sveti Nikola, jedva čekam da dobijem barem jednu igračkicu. Priznat ću ti da sam ove godine bila malo dobra i malo zločesta. Nisam baš zahvalna na svemu što imam, npr. nisam slušala roditelje. Ponekad se potučem ili posvađam s bratom. Obećavam da ću se popraviti.

Još ću ti samo reći da sam sretna i većinom dobra.

Lana Igrc, 3.r

učenici ponosno drže svoje preporuke

Pozdrav sveti Nikola!

Ne rugam se. Kada drugi dobiju bolju ocjenu od mene, sretan sam. Ponekad ne slušam roditelje, baku i djeda, a ponekad slušam. Ponekad se moj brat i ja potučemo. Mislim da bi trebao više slušati roditelje, baku i djeda i ne tuči se s bratom. Zadovoljan sam s onim što imam.

Matija Roginić, 3.r

Ellina preporuka

Dragi sveti Nikola, bio sam dobar  prema mami i tati, također, sam bio dobar u školi. Molim te, donesi mi u čizmicu kacigu za bicikl.

Fran Nakić, 3.r

 

Dragi sveti Nikola, ove sam godine bila jako dobra. Možda sam se nekad posvađala ili potukla sa braćom, ali smo se pomirili. Slušala sam roditelje, baku i djeda. U školi sam bila dobra, pomagala sam prijateljima, baki, djedi i braći. Uglavnom sam bila dobra, ali moram popraviti odnos s braćom.

Viktoria Mezga, 3.r

 

Pozdrav Nikola sveti. Bio sam dobar ove godine, ne baš potpuno. Bio sam dobar u školi, nisam puno brisao. Nisam baš slušao roditelje. Igrao sam se s prijateljima i nismo se svađali. To je to , sveti Nikola. Nadam se da ćeš doći i kod moje kuće.

Karlo Kelčec, 4.r

 

Dragi sveti Nikola!

Ove godine sam bio jako dobar, ali ponekad malo nestašan. Ipak mislim da sam zaslužio da i mene posjetiš ove godine. Znam da nosiš samo sitnice, ali bilo bi mi drago i da me iznenadiš i sa nekom igračkom. Izbor ću prepustiti tebi da mi bude iznenađenje. Zato te sada lijepo pozdravljam i jedva čekam tu čarobnu noć. Oprosti što ti nisam vjerovao.

Tvoj Sven Puček, 4.r

 

Kristina Sajković

Komentari