Sudjelovanje u projektu: „Zasadi stablo, ne budi panj!“

Učenici naše škole sudjelovali su u nacionalnoj kampanji sadnje stabala u Republici Hrvatskoj. Kampanja „Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.“ održavala se u razdoblju od 01. 03. – 07. 03. 2021. godine na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj. Informacije o kampanji koja se odvija u organizaciji Udruge za zaštitu prirode i okoliša nalaze se na poveznici Zasadi stablo, ne budi panj! – Udruga za zaštitu prirode i okoliša

Sudjelovanje u kampanji je dio aktivnosti Eko škole. Stabla su donacija Rasadnika Šumarskog fakulteta u Zagrebu. U okolišu matične škole u Kašini posadili smo 4 sadnice: zimzelene ukrasne grmove božikovine i mahonije te stabla oskoruše i jarebike.

Potvrda posadi stablo ne budi panj

Sadnju smo morali prilagoditi epidemiološkim mjerama. Zato su u sadnji sudjelovali samo učenici nižih razreda koji pohađaju produženi boravak i nalaze se u svom epidemiološkom „balončiću“ s učiteljicom Anicom Meštrović. Sadnju su vodili i stručno nadgledali naši domari.

Sva zasađena područja u RH su digitalno kartografski vizualizirana. Područje našeg školskog parka u Kašini se nalazi na poveznici UZSNP (crogis.hr)

Učenici eko grupe detaljnije su proučili obilježja posađenih biljka i postupke njihovog uzgoja.

Ovom akcijom smo upoznali nove biljke i naučili ponešto o njihovom uzgoju. Svojom smo aktivnošću doprinijeli očuvanju bioraznolikosti i zaštiti okoliša, ali i uređenju parka škole u kojem svakodnevno boravimo. Ono što je najvažnije vlastitim primjerom smo pokazali kako svatko od nas može pridonijeti poboljšanju kvalitete života u svom zavičaju.

Čuvajte biljke koje smo posadili.

učenici Eko škole i koordinatorica učiteljica Đurđica Culjak

 

Komentari