Bogatstvo različitosti naših radova

Učenici naše škole i ove godine sudjelovali su na  međunarodnom likovnom, literarnom i novinarskom natječaju Bogatstvo različitosti i postigli odlične rezultate.
Osnovna škola „Matija Gubec“ iz Tavankuta organizira međunarodni nagradni literarni, novinarski i likovni natječaj „Bogatstvo različitosti“ za učenike osnovnih škola, kojim se želi potaknuti djecu na raspravu o temama suživota s drugima i drukčijima te razvijanje solidarnosti i povezivanje s vršnjacima iz različitih krajeva.
Mi novinari smo na novinarskoj skoro mjesec dana pisali o jabukama, njenoj simbolici i temama povezanim s jabukama. Neki od naših članaka o jabukama su članak o posjetu Agronomskom fakultetu pod nazivom jaBUČNA pustolovina, intervju sa stručnjakinjom za jabuke, neobični običaji s jabukama, tekst o zatvaranju rock kluba Jabuka, tema jednog teksta bila je japanska jabuka i slično. Dok smo na internetu tražili razne podatke i zanimljivosti, usput smo se zabavili i nešto novo naučili ( zašto je na iphoneu nacrtana jabuka, koji su to čudni običaji s jabukom…) U sklopu tog natječaja posjetili smo Agronomski fakultet u Zagrebu. Profesorica Martina Babojelić Skenderović vodila nas je po fakultetu i naučila puno toga o jabukama. Kada je obilazak u unutrašnjosti fakulteta bio gotov, odvela nas je u vrt gdje su bila razna stabala voćaka (bazga, jabuka, trešnja) Nakon obilaska, sa njom smo snimili intervju u kojem nam je objasnila zašto je odlučila postati profesorica na Agronomskom fakultetu, od kuda dolazi ljubav prema jabukama, što joj je najdraže u njenom zanimanju i sl. Najuspješniji rad onaj je Jana Kužileka o zatvaranju rock kluba Jabuka. Naime, on je osvojio drugo mjesto u kategoriji novinarskih radova učenika viših razreda. U novinarskom izrazu uspjeh smo postigli i u radovima nižih razreda. Pia Polovanec, 4. r., pod mentorstvom prof. Snježane Prusec-Kovačić također je osvojila 2. nagradu.
Pohvalu su dobili literarni radovi naših dviju učenica. To su: Maria Elizabeta Završki, 8. r. i Zora Mara Sikora, 6. r., a mentorica radova je prof. Renata Budak Lovrić.
Učenici PŠ Prekvršje pod mentorstvom učiteljice Nataše Lambevske povodom natječaja napravili su prekrasne likovne radove s kojima su također sudjelovali u kategoriji likovnih radova.
Svi smo zadovoljni njihovim rezultatima. Za sve učenike ovo je bilo novo veliko iskustvo koje će im pomoći da njihovi radovi u budućnosti budu još bolji te im je ovo i motivacija da i dalje nastave pisati i slikati. Čestitke svim učenicima i mentorima!
Lucija Hrgetić

Komentari