Kuda ide divlja svinja? Do državnog LiDraNa

Ove godine među petnaest najboljih samostalnih novinarskih radova na LiDraNu našao se i moj rad o divljoj svinji. Nažalost, umjesto da kritike svog rada slušam negdje uz obalu našega mora zbog epidemioloških mjera 20. 4. 2021. U 17:30 sam umjesto da idem na Geografiju i Prirodu otišao u slobodnu učionicu sa svojom mentoricom Dijanom Požgaj te sam iste slušao putem Zooma.
Moj rad komentiran je 12. po redu. Na početku smo morali malo pričekati da se svi povežu i onda su se članovi povjerenstva predstavili. To su bili: Saša Drach, novinar, Zagreb, Hrvatka Kuko, prof., Antonela Nižetić-Capković, dipl. novinarka, Agencija za odgoj i obrazovanje, Zagreb, Marko Matijević, glavni urednik portala srednje.hr, Zagreb i Marko Podrug, diplomirani novinar, glavni urednik portala ŠibenikIN, Šibenik. Nakon uvodnih riječi svaki rad dobio je kritike te su autorima radova i mentorima postavljana pitanja. Nas su pitali kako su lovci u našem kraju reagirali na našu divlju svinju te su tako svi saznali što se nažalost dogodilo s njom.
učiteljica i ja igrali smo se pozadinama

 

Bilo nam je drago čuti da upravo vijesti vrlo rijetko dospiju do državne razine, jer nije jednostavno napisati vijest, kako bi netko možda pomislio. A ove godine do državne razine dospjele su čak dvije vijesti i to obje o životinjama. Kao mali zadatak za okrugle stolove mailom smo bili pozvani da razmislimo o naslovima i opremi predloženih tekstova koje smo sve mailom i dobili te smo ih mogli pročitati. Naš tekst o svinji dobio je prijedlog jedne mentorice. Ona je smatrala da se tekst mogao zvati Svinja želi ići u školu, ali mi smo nedugo prije teksta o svinji u Zmajčeku objavili tekst o mački koja želi ići u školu. Ponosni smo što smo sudjelovali na ovoj smotri i postigli ovaj odličan rezultat. Bilo bi odlično ponoviti ga i iduće godine, nadajmo se uživo.
Jan Kužilek

Komentari