Večer matematike – matematika na malo drugačiji način

Postoje mnogi dani posvećeni raznim temama i obljetnicama, a matematici jednom godišnje posvećujemo ne dan, nego večer. Večer matematike diljem cijele naše zemlje provodi se u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva. Matematika je kraljica svih znanosti, no upravo zbog toga  mnogim učenicima zadaje puno muke, a Večer matematike je manifestacija koja dokazuje da i matematika može biti itekako zabavna i interaktivna.

 

Kao i svake godine, pa tako i ove, u našoj školi održana je Večer matematike. Ove je godine ukupno sudjelovalo 187 učenika, učitelja, roditelja… No najviše su sudjelovali učenici i  začuđujuće mali broj roditelja, ali to možemo pripisati i trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Večer matematika se održavala cijeli tjedan, to jest od 29. 11. do 3. 12. 2021. Učitelji su samostalno birali žele li Večer matematike održati u razredu s učenicima ili preko radionica čije bi zadatke poslali na Google Classroom te pozvali učenike i njihove roditelje da zajedno zadatke rješavaju u svome domu.

 

i učenici 2. a Večer matematike proveli su uživo na nastavi

U sedmim razredima u MŠ Kašina profesorica matematike Jelena Feist Kuruc je na satu matematike održala Večer matematike po jedan sat u svakom razredu pojedinačno. Mi sedmaši smo igrali zanimljive matematičke igre i rješavali razne zagonetke. Igrali smo igre poput matematičkih slagalica te je bilo mnogo zadataka s riječima. Iako su neki zadaci bili teški, bilo je zanimljivo rješavati ih s razredom. Nama osobno su bili najdraži zadaci s riječima. Osmim razredima profesorica zadatke poslala u Google Classroom te ih pozvala da se pridruže. No nažalost, odaziv je bio slabiji od očekivanog.

Veselimo se i idućoj Večeri matematike
                                                                                                                               Lana Đurković i Malena Hrustić 7.b

Komentari